Haberler

Türk Telekom, TTiMoT’u Test Etmeye Başladı

Türk Telekom, bilişim teknolojileri şirketi Pnetworks ile geliştirdiği TTiMoT platformunu kullanıcı terminali testlerinde kullanmaya başladı. Testlerde hizmet kalitesinin artmasıyla beraber, 15 kata kadar zaman tasarrufu sağlandığı görüldü. Uluslararası standartlarda, el değmeden sürdürülen test süreci sonrasında kullanıma girecek TTiMoT, iş gücü ve zaman tasarrufu gibi konularda oldukça büyük katkı sağlayacak.

Yerli ve millî test otomasyon platformu ‘Türk Telekom İnovasyon Merkezi Otomasyon Tool’ (TTiMoT), kullanıcı terminallerine yönelik son testlerine başladı. Ağ anahtarlama ve güvenlik alanlarında uzman şirket Pnetworks ile birlikte hayata geçirilen TTiMoT, terminallerde 15 kata kadar zaman tasarrufu sağlayacak. İş gücünün de artışıyla hizmet kalitesi önemli oranda artacağı öngörülüyor.

Türk Telekom Network Mimari ve Kalite Güvence Direktörü Emel Uzun Subaş konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Türk Telekom olarak özellikle son yıllarda yerli ürün ve proje odaklılığımızı test alanında da uygulamaya aldık. Bu doğrultuda, uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz ile yerli test otomasyon platformu TTiMoT’u hayata geçirdik. Pnetworks iş birliğinde geliştirdiğimiz yerli yazılım ve donanıma sahip TTiMoT ile kendi test süreçlerimizde zaman, iş gücü ve test kalitesi anlamında çok büyük kazanımlar elde ettik. Türk Telekom olarak,  ürünlerimizin müşteri memnuniyeti ve altyapıya uyumluluğunda çok kapsamlı testler uyguluyoruz. Örneğin; 3 farklı altyapıda 15 günde sona eren modem testlerimiz TTiMoT ile 1 gün içerisinde; yaklaşık 7 gün süren genişbant erişim sistem testlerimiz ise artık saatler içinde tamamlanabiliyor. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu