Haberler

OLED ve E-Ink Ekran Bir Arada: Lenovo ThinkBook Plus Twist Tanıtıldı

Çin merkezli teknoloji üreticisi Lenovo, OLED ve E-Ink (elektronik mürekkepli) ekranların bir arada yer aldığı Lenovo ThinkBook Plus Twist model dizüstü bilgisayarını tanıttı. Lenovo ThinkBook Plus Twist özellikleri ve tüm detaylar haberimizde.

Lenovo ThinkBook Plus Twist
Lenovo ThinkBook Plus Twist

5-8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen Consumer Electronics Show (CES) 2023 fuarında yer alan markalardan biri de Çinli şirket Lenovo oldu. Etkinlik kapsamında yeni ürün ve geliştirmelerini tanıtan şirketin en ilgi çekici ürünü tasarımıyla kendine hayran bırakan Lenovo ThinkBook Plus Twist dizüstü bilgisayar oldu. OLED ekran ve elektronik mürekkepli ekranı bir arada sunan dizüstünün özelliklerine birlikte göz atalım…

Lenovo ThinkBook Plus Twist özellikleri

Lenovo’nun yeni dizüstü bilgisayarının en belirgin özelliği hiç kuşkusuz ekran yapısı. Bilgisayarın ön yüzünde 13.3 inç büyüklüğünde, 60 Hz ekran tazeleme hızı sunan, 400 nite kadar parlaklık özelliğine sahip 2.9K OLED ekran bulunuyor. DCI-P3 renk gamının %100’ünü kapsayan bu ekran bilgisayarın ana ekranı. ThinkBook Plus Twist’in ekranı çevirildiğinde ise 12 inç büyüklüğünde E-Ink yani elektronik mürekkepli ekran bulunuyor. E-book okuyuculardan ve otomobil ekranlarından aşina olduğumuz bu ekran çok daha düşük güç tüketiyor. 12 Hz’lik ekran tazeleme hızına sahip E-Ink ekran 21 saate kadar kullanım ömrü sunuyor.

ThinkBook Plus Twist dizüstü bilgisayar 13. nesil Intel i7 U serisi işlemcilerden güç alıyor. Core i3-1315U, Core i5-1335U ve Core i7-1365U opsiyonları ile satılacak olan bilgisayar, RAM bellek olarak 16 GB’a kadar, dahili hafıza olarak ise 1 TB’a kadar seçeneklerle piyasaya sürülüyor. 1,35 kg ağırlığa ve 297x219x17.7 mm ebatlara sahip ThinkBook Plus Twist’in fiyatı 1.650 dolardan başlıyor. Ürünün önümüzdeki aylarda Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu