Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

windows 7

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
306 Görüntüleme
(@melikeyazici)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

iyi akşamlar bir sorum olacak ben suanda windows 7 yi kullanmaktayım bunu windows xp ye dönüştürecegim dönüştürmeyi biliyorum fakat windows 7 deki bilgileri nasıl yedekleyip kurdugum windows xp ye aktaracagım yardımcı olursanız sevinirim

 
Gönderildi : 11/01/2012 00:48

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Merhaba ,


Önemli olan bilgiler genellikle masaüstü,belgelerim,favoriler ve mailler'dir.


İşletim sisteminizin kurulu disk'e (c: ve ya d:) girip kullanıcılar klasörü içinde oturum açtığınız kullanıcının (başlat menüsüne girdiğinde yukarıda yazan kullanıcı adınız ve ya başlat>run cmd C:\users\kullanıcı adı dır)klasörüne girdiğinizde masaüstü, belgelerim ve favoriler dizinlerini alın.Masaüstüne kısayol olarak oluşturduğunuz dosyalar var ise bulundukları lokasyonu kontrol edin.Outlook kullanıyorsanız programı açtığınızda Sol tarafta dosya ya tıkladığınızda al ver yaparak maillerinizi pst olarak masaüstüne kaydedebilirsiniz.


Format işleminden sonra c:\document and settings\kullanıcınız\ bölümüne yedeklemiş olduğunuz masaüstü belgelerim favoriler dizinlerini taşıyın, çıkan soruya tümüne evet dedikten sonra datalarınız gelecektir.


Maillerinizi almak istiyorsanız aynı şekilde outlook programında al ver seçeneğiyle almış olduğunuz pst yi gösterip geri alabilirsiniz.


C:\Kullanıcılar\{kullanıcı adı}\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook dosyası içerisinde ayrıca outlook.n2k dosyası bulunmakta. Bu dosya outlook'da kime kısmında yazılan mail adreslerinin otomatik olarak görünmesini sağlayan dosyadır. Bu dosyayıda xp içerisinde C:\Documents and Settings\ kullanıcı\Application Data\Microsoft\Outlook içerisine kopyalamanız yeterlidir.


İşletim sisteminin kurulu olduğu diskde ayrıca özel olarak oluşturduğunuz dosyalarınız varsa onlarında yedeğini almayı unutmayın.

 
Gönderildi : 11/01/2012 01:30

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Konu ilgili yere taşınmıştır.

Harici bir diskte verilerinizi kopyalayıp işlemi gerçekleştirin.Sistemi formatlayıp bu şekilde yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 20/01/2012 21:15

Paylaş: