Forum

Windows 7 açıl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 açılacak her kullanıcı için aynı ayarlar.

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@TayfunAkcay)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,


Çalıştığım işletmedeki bilgisayarlar için standart bir işletim sistemi kalıbı yapıp bu kalıbı tüm bilgisayarlara yüklüyorum. İşletim sistemleri tümü Windows7


Şöyle bir sorunum var,


Her kullanıcı Active Directory de kayıtlı.


Hazırladığım kalıbı bilgisayara yükleyip, kullanıcı için oturum açtığımda tüm programların önceden hazırlamış olduğum ayarları, teması ve bunun gibi oturuma özgü ayarlar siliniyor. Benim bu ayarları tekrar yapmamı istiyor. Ayrıca C içindeki Kullanıcılar klasöründe açtığım kullanıcı adında yeni bir klasör oluşturuyor.


Ben tüm bunların olmasını nasıl engelleyebilirim ?


Kullanıcılar klasöründeki eski klasörü kopyalayıp yeni kullanıcı adında yapıştırdığımda klasör olayını bir şekilde aşıyorum. Fakat kurduğum tüm programlar için tekrar ayar yapmam gerekiyor.


 Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Herkese iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/10/2011 15:08

(@serkanates)
Gönderiler: 1271
Üye
 

Hazırladığım kalıbı bilgisayara yükleyip, kullanıcı için oturum açtığımda tüm programların önceden hazırlamış olduğum ayarları, teması ve bunun gibi oturuma özgü ayarlar siliniyor. 

Kalıp (image) yüklediğinizde kalıpta yer alan tüm bilgileri yüklemiş oluyorsunuz. Neden silindiğini anlayamadım. Ancak yükledikten sonra image alınmış işletim sisteminde image içerisinde yer almayan başka bir kullanıcı ile oturum açıyoranız bunun olması doğal bir durum.  Kullanıcı bazında regedit ayarlarınızı domain üzerinden yönetebilirsiniz. Group Policy'de Kullanıcı ağacını inceleyiniz. Kullanıcı oturumuna özgü ayarlarınızı bu bölümden yapabilirsiniz. Hangi programların hangi ayarlarından söz ettiğiniz de önemli.

Ayrıca C içindeki Kullanıcılar klasöründe açtığım kullanıcı adında yeni bir klasör oluşturuyor.

 

Sorunuzu tam olarak anlayamamış olabilirim ancak bu durum normal görünüyor.

 
Gönderildi : 09/10/2011 06:11

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Daha önceden bilgisayar domaine bir kullanıcı adı ile login oluyor ve tüm ayarları gelir şekilde ise, bilgisayara format attıktan sonra dahi, yeniden bilgisayrı domaine alıp aynı username ile login olduğunuzda ayarlar gelecektir.Lakin siz yeni bir user oluşturup deniyorsanız, SID değiştiği için değişecektir.  

Sorunu tam olarak belirtebilrseniz ya da ekran görüntüleri ile destekleyebilirseniz yardımcı olalaım.

 Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 14/10/2011 17:55

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7891
Üye
 

sanırım default user profile'a ayarları yuklemeniz gerekiyor ki her user template olarak onu baz aldigi icin sizin yaptığınız ayatrlar geçerli olsun

http://support.microsoft.com/kb/973289

http://blogs.technet.com/b/deploymentguys/archive/2009/10/29/configuring-default-user-settings-full-update-for-windows-7-and-windows-server-2008-r2.aspx

adreslerinde bununla ilgili bilgi var 

 

iyi çalışmalar 

 

 
Gönderildi : 14/10/2011 18:11

(@TayfunAkcay)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Tam olarak dediğiniz gibi. Oluşturduğum kalıpta "Yönetici" adında bir yönetici hesabı var birde "Kullanıcı" adında domaine bağlı bir domain hesabı var.

 

Ben oluşturduğum kalıbı her yeni bilgisayarda "Kullanıcı" profilini bir şekilde değiştirmem gerek SERVER\XKullanıcı gibi.

 

Sanırım sizinde dediğiniz gibi default user profil ile yapmam gerekicek bunu. Başka bir çözüm yolu varsa paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 17/10/2011 19:17

Paylaş: