Haberler

WhatsApp Topluluklar Özelliği Kullanıma Sunuldu

WhatsApp, kullanıcılar ve yöneticiler için işlevsel özellikler içeren topluluklar özelliğinin kullanıma sunulduğunu açıkladı. Dünya genelinde kademeli olarak kullanıcılara sunulacak olan WhatsApp topluluklar özelliği, birden fazla grubu tek bir çatı altında toplama, gruplar arası kolay geçiş ve geliştirilmiş grup yöneticisi gibi geliştirmeler içeriyor. Detaylar içeriğimizde.

WhatsApp Topluluklar Özelliği
WhatsApp Topluluklar Özelliği

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın resmi blog sayfasında yapılan açıklamada topluluklar özelliğinin kullanıma sunulduğu duyuruldu. Android ve iOS işletim sisteminde kullanılabilecek yeni özellik, kademeli olarak tüm kullanıcılara gönderilecek.

WhatsApp topluluklar özelliği nedir?

WhatsApp’ın bugün kullanıma sunulan topluluklar özelliği, kullanıcıların birden çok grubu bir arada yönetebilmesine imkan sunuyor. Örneğin katılımcısı olduğunuz iş grubunuzu, arkadaş grubunuzu, çocuğunuzun sınıf grubunu ve apartman grubunuzu bir topluluk üzerine taşıyabiliyor, tek bir yerden yönetebiliyorsunuz. Gruplar arası kolay geçiş ve işlevsel kullanım sunan yeni özellik, yöneticiler için de bazı yenilikleri beraberinde getiriyor. Topluluklar özelliği ile grup yöneticileri gönderilen duyuru mesajlarını belirleyebiliyor, topluluğa dahil edilecek kullanıcı ve grupları da yönetebiliyor.

WhatsApp’ın gruplar için geliştirdiği 32 kişiye kadar görüntülü arama seçeneği, sohbet içi anketler, 2 GB’a kadar dosya paylaşımı, yöneticilerin kullanıcı mesajlarını silebilme yetkisi gibi özellikler de topluluklara dahil edildi ve aktif olarak kullanılabiliyor.

WhatsApp topluluklar özelliği nasıl kullanılır?

Henüz kullanıcılara dağıtılmaya başlanan özelliği Android kullanıcıları uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan menüden (üç nokta), iOS kullanıcıları da ekranın alt kısmında yer alan menüden aktif edebilir. Kullanıcılar yeni grup oluşturma butonunun da yer aldığı menüden Yeni Topluluk başlığı ile topluluklar oluşturabilir, istediği grupları ekleyip düzenleyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu