Forum

Server 2008 Foundat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 Foundation Remote Desktop Services

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
325 Görüntüleme
(@EnginAKBAS)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. Network deneyimsiz biri olarak konunun henüz ilk kırılım düzeylerinde bir soru sormak istiyorum. 1 Sunucu ve 11 Client. Sunucuda Foundation 2008 yüklü ve sunucuda Sql 2008 Express yüklü olacak. Ben tek tek makinalarda kullandığımız yazılımı install yapmamak adına, Remote desktop service ile çalışılmasını ve kullanılacak  şirkere özel programın her kullanıcı bağlanıp çalıştırdığına yeni bir instance ile çalışmasını istiyorum.

Sorularım ise şunlar Client pc ler kendi işletim sistemleri ve masaüstleri ile pc lerini açıp manuel olarak Remote Desktop'u açıp sunucuya mı bağlanacaklar, yoksa biz ağ kurduğumuzda otomatikmen login ekranı gelecek ve sunucuda mı login olacaklar,Sql olayı nasıl olacak.? programda sa kullanıcısı ile tü işlemler yapılmış. ek olarak az önce yapmak isteğim şeyle ilgili olarak ek yapılandırma ayarları vs varmı yapmam gereken. 

Nasıl bir yapılandırma yolu izlemem lazım,Workgroup ile böyle bişey olabilirmi, yoksa Domain mi kurmam gerek, domain kurulacaksa aynı sunucuda Active directory ile terminal service olmamalı diye bir dünya makale okudum nasıl olacak. Yada ben mi kavramları karıştırıyorum Domain kurulabilir ama Active directory mi kurmak sakıncalı terminal service yani,remote desktop service ile birlikte. 

ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 01/01/2011 07:27

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/224346.aspx


Forum Kuralları:


18. Aynı konuyu, aynı veya farklı başlıklar altında birden fazla kez açamazsınız.

 
Gönderildi : 01/01/2011 10:35

Paylaş: