Haberler

Sony Bluepoint Games’i Satın Aldı

Playstation 5’deki bazı en iyi oyunlar eski başlıkların yeniden yapılmış halleriydi. Sony de bu remake ve remaster’larda ustalaşmış olan Bluepoint Games’i doğal olarak bünyesine katmakta gecikmedi. Ekip daha önce bize Demon’s Souls ve Shadow of The Colossus yeniden yapımlarını getirmiş, aynı zamanda bir önceki nesiller için Metal Gear Solid HD Collection ve Ico & Shadow of The Colossus Collection oyunlarını yenilemişti. Bluepoint 2013 yapımı Flower’ın Ps4 portundan da sorumluydu.

Tüm bunlar Sony’nin Bluepoint alımına şaşırmamamızın sebebi değil. Firma daha önce yaz aylarında yaptığı Returnal yapımcısı Housemarque alımı ile Bluepoint’i satın alacağını açık etmişti.

https://twitter.com/Nibellion/status/1409822833631502338

Belki de bu alım ile Sony altında yeni remaster ve remake’lar görebileceğiz. Ama stüdyo aynı zamanda kendi oyunlarını yaratmaya devam edecek. IGN’e yapılan bir röportaj Bluepoint’in şu an orijinal bir içerik üzerinde çalıştıklarını belli etti.

Sony bu aralar 2021’de geleceği duyurulan büyük oyunların hepsinin ertelenme haberleri sebebiyle baskı altında. God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 ve Horizon Forbiden West oyunları normalde 2021 yılı çıkışına sahipken, tıpkı bir çok üçüncü parti oyun gibi 2022’ye ertelendiler.

Bu sebeple firma alımlarla stüdyo biriktirmeye devam ediyor. Housemarque ve Bluepoint yanında, Playroom yapımcısı Firesprite da alınan firmalar arasındaydı.

Sony aynı zamanda bir başka remaster ve port stüdyosu Aspyr’a Star Wars Knights of The Old Republic’in yapımını devretti. Aspyr en çok Mac ve Nintendo Switch için yaptığı port’lar ile meşhur. Aspyr’ın üzerinde çalıştığı bu Star Wars klasiğinin yeninden yapımı Ps5 konsoluna özel olarak çıkışını yapacak ve daha sonra PC üzerinde de kendini göstermesi bekleniyor.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu