Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

3cx ve Fxo gateway Meşgul Sorunu

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,436 Görüntüleme
(@EnginAtar)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar,

İşyerimizde 3cx(8sc) ve 5 adet analog hattımız için wellgate 8 port fxo gateway kullanıyoruz.
5 hattan biri telekom tarafında pbx olarak tanımlı fakat bütün numaralarımız müşterilerimiz tarafından biliniyor ve pbx dışındaki numaralar arandığında meşgul tonuyla karşılaşıyorlar.
Gateway in altını üstüne getirdim fakat meşgul olan hatta gelen çağrıyı başka bir hatta yönlendirme gibi bir çözüm bulamadım.
Hatları voipe taşımayı düşündüm fakat bölgenin internet bağlantısına güvenemediğim için vazgeçtim.

Başka bir gateway ile bu sorunu çözmek mümkünmüdür acaba ?

Yoksa gateway in önüne bu işi yapabilen başka bir cihaz mı kullanmalıyım?

 

 
Gönderildi : 18/03/2016 21:36

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Bende 3cx santral kullanıyorum. 4 tane analog hattımız var. Fxo gateway ile 3cx servera aktarıyor.  Tüm analog hatlarımız ana santral numrası olan 100 numarayı arıyor. Numara meşgul iken, benim oluşturduğum arama grupları olan 2 aboneyi ariyor.

Voip/PSTN gateway menusunden fxo gatewaylerini tanımlıyorsun. Buradan dışarıdan gelen aramaların nasıl davranacağını seçiyorsun. Önce robot mesajla mı karşılasın yoksa direk 100 numaralı aboneye mi bağlansın gibi.

Extansions kısmından abonelerin nasıl davrancağını ayarlayabiliyorsun. Abone meşgul ise, sesli mesaja bırak diyebilirsiniz veya diğer aboneye yönlendirebilirsiniz.

 

Ses kalitesinde sorun yaşamamak için 3cx ve fxo gateway üzerinde ses kodelerini iyi ayarlaman gerekiyor. Modem üzerinde de QoS özelliği ile trafik limiti koymanızda fayda var..

 

 

 

 
Gönderildi : 20/03/2016 03:00

(@SelahattinOKUMUS)
Gönderiler: 76
Estimable Member
 

sorununuz sanırım gawatey bazlı... yetkili firması ile görüşüp port ayarlarını yapabilir veya ben grandstream gateway kullanıyorum çokta memnunum bu markayı deneye bilirsiniz. ben www.ippazar.net üzerinen aldım buradan fiyatlara bakabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 21/03/2016 01:40

(@AykutSAGLAM)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Telekomdan gelen hattı pbx tanımını değiştirmekten bahsediyorsunuz, VoIP operatöre tasıyın. BTK verilerine göre istanbul'un %60'i özel operatörlerden hizmet alıyor, korkmanıza gerek yok.

 
Gönderildi : 21/03/2016 12:40

(@EnginAtar)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

@Mert bey, Cevabınız içni teşekkürler.3cx tarafında herhangi bir sorunumuz yok zaten, sorunum analog tarafta hat meşgul iken gateway ile başka bir hatta aktarma yapamamam.

 

@Selahattin bey, kullandığım gateway de sip trunk ile bütün hatlar için 3cxle iletişim sağlıyorum.Anladığım kadarıyla sizin gatewayde her hat için 3cx ile ayrı ayrı iletişim kuruluyor ya da gateway tarafında meşgul hatlar için aktarma yapılabiliyor. Hangi yöntemi kullanıyorsunuz acaba?

 

@Aykut bey, istanbul dışındayım ama son çare 4.5g backup ile sık kullanılan numaralardan birini voip operatöre taşıyacağım sanırım.

 

Kullandığım gateway in modeli WellGate 2680, bu modeli kullanmış bir arkadaş varsa eğer tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim 🙂

 
Gönderildi : 21/03/2016 18:51

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Yapacağın olay çok basit, Tüm telekom numaralarını tek bir numarada birleştirme yapılması için telekoma başvurman. Bir ana numara, diğerleri yedek numara seklinde çalar..

Pbx özelliğin aktif olduktan sonra analog gateway üzerinden 3cx santrala pbx olarak tanımladıktan sonra, 3cx santrala arama grubu eklemen gerekiyor. Abone meşgulgen başka abone çalsın diye..

 

 

 
Gönderildi : 23/03/2016 01:05

(@engindede)
Gönderiler: 12
Active Member
 

Arkadaşım selam,

Telekomdan kaynaklanan bir sorun olma ihtimalide var malum telekomda çok zaman binada fiber sonlandırıp ordan veriyor analog hattı bu tip yapılar altında çalışan pbx lerde çok değişik sorunlar olabiliyor çalma stratejisi vs bambaşka olabiliyor tavsiyem bir analog telefon bulup gateway önce direk telefonu takıp sorunun telekomdan olup olmadığından emin olman kolay gelsin.

 
Gönderildi : 04/04/2016 21:18

Paylaş: