Haberler

Starlink, Müşterilerine 100.000 Terminal Gönderdi

Starlink, uydular aracılığıyla küresel geniş bant internet sunma hedefine bir adım daha yaklaştı

Elon Musk, uydular aracılığıyla küresel geniş bant hizmeti sunmayı amaçlayan SpaceX Starlink projesinin müşterilere 100.000 adet terminal gönderdiğini duyurdu.

Yüksek sayılarda terminali müşterilere ulaştırmak, şirketi, internete erişimin zayıf olduğu ya da hiç olmadığı yerlere geniş bant bağlantı sağlama hedefine bir adım daha yaklaştırmış oldu.

Starlink kitleri, bir Starlink terminali, Wi-Fi yönlendirici, güç kaynağı, kablolar ve montaj ayağı içeriyor.

Proje kapsamında şu anda 11 farklı ülkede beta servisler faaliyet gösteriyor. SpaceX, Starlink sistemi geliştirilmeye devam ederken, kullanıcıların veri hızlarının 50 Mbps’den 150 Mbps’ye ve gecikme süresinin 20ms’den 40ms’ye kadar değişiklik gösterebileceğini belirtti. Şirket ayrıca, bağlantının kesildiği kısa dönemler yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak Musk, telekomünikasyon hizmetleri sağlayabilmek için lisans onayının “birçok ülkede” hala beklemede olduğunu söyledi. Ayrıca, “Yakında Dünya’ya hizmet etmeyi umuyorum” tweet’ini paylaştı.

Haziran ayında, SpaceX başkanı ve baş işletme görevlisi Gwynne Shotwell, şirketin yörüngeye 1.800 uydu yerleştirdiğini duyurmuştu.

Virgin Orbit halka açılıyor

Starlink’in rakiplerinden olan Virgin Orbit ise, NextGen ile birleştikten sonra Nasdaq’ta halka açılmayı planlıyor.

Şirket, anlaşmanın 3,2 milyar dolar değerinde olacağını ve birleşik şirkete NextGen’in güveninde tutulan 383 milyon dolara kadar nakit ve 100 milyon dolarlık kamu sermayesine (PIPE) özel yatırım da dahil olmak üzere 483 milyon dolara kadar nakit sağlayacağını doğruladı.

Virgin Orbit’in kurucusu Richard Branson konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Virgin Orbit’i NextGen’deki ortaklarımızın ve diğer harika yatırımcılarımızın desteğiyle halka açacağımız için çok heyecanlıyım. Bu, dünyayı olumlu yönde değiştirecek uzay teknolojisi inşa etmek için bugün çalışanların hepsini güçlendirmek için başka bir kilometre taşı.”

NextGen kurucu ortakları George Mattson ve Greg Summe, “Uzay ekonomisi hızla gelişiyor ve Virgin Orbit, herhangi bir zamanda, dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir yörüngeye rekabetçi fırlatmalar gerçekleştirebilecek konumda.” Dedi.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

LockFile Fidye Yazılımı Domain Controller’ları Ele Geçirmek İçin PetitPotam Zafiyetini Kullanıyor
Çin, Kullanıcıların Verilerini Korumayı Amaçlayan Yeni Gizlilik Yasasını Onayladı
HTTP DDoS Saldırısı, Benzeri Görülmemiş Şekilde Saniyede 17 Milyon İsteğe Ulaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu