Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Telesis'i fxo fxs olarak kullanmak

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
947 Görüntüleme
(@FatihSipka)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle merhabalar, 

 

Elimde telesis px24rx hibrit ip telefon santrali var, bunda 8 adet fxo, 48 adet fxs portu bulunmakta, ben elastix kurup telesis i fxo fxs gateway olarak kullanmak istiiyorum. Bu mümkün müdür? mümkün ise nasıl ? paneline girdiğimde doğru düzgün bulamıyorum çünkü çeviriler anlamsız geliyor. Ayrıca sistemi bu şekilde yapılandırmak mı mantıklı yoksa telesis olarak kalsın mı ? Benim derdim ses kayıtları, çağrı kayıtları, kuyruk, hangi trunktan görüşülmüş, extra voip trunk ekleme işlemlerini daha rahat yapabilmek çünkü telesis'de ne yapmak istesem lisans sorunuyla karşılaşıyorum. Biri beni bu dertten kurtarmalı. 

 
Gönderildi : 24/10/2014 13:01

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Bütün işlemi elastix üzerinden zaten yapabilirsin ses kaydı vs. TT den analog hattın varsa fxo portlarını kullanmanda bir sıkıntı yok. iç network IP tabanlı ıse fxs portlarını kullanmazsın.bir operatorle calısıyorsan ve analog hatların varsa numaranı tasıyoarak dırek ealastıx ıle calısabılırsın

yapı tam net olmadıgından net cevaplar veremıyorum malesef 

 
Gönderildi : 06/11/2014 14:05

(@FatihSipka)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

yapı iç hatlar analog abone, ip değil . ben santrali yönetmekte güçlük çekiyorum, 30 dahili, 5 türk telekom bakır hat, 3 gsm fct var, elastix kullanabilirim. yeni fxs ve fxo gateway almak istemiyorum, varolan telesis i bu amaç doğrultusunda kullanmak istiyorum.

 
Gönderildi : 19/11/2014 12:00

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

Telesis santral ile arada bir cihaz olmadan elastixi kullanmak istiyorsan aradaki bağlantıyı sip trunk ile yapabilirsin. Analog aboneler elastix üzerinde olmayacağından tekrar telesise yönlendirmen gerekecek. Bunun istediğin raporlara ne gibi bir etkisi olur şuanda kestiremem. Ayrıca telesiste sip sessionları ile ilgili ayrıca bir lisanslama daha var yanlış bilmiyorsam. Yani yine lisans olayı karşına çıkabilir.

 
Gönderildi : 20/11/2014 13:53

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

Telesis i direk içeriden gelen hatlar için gateway gibi konumlandır. Dahiliden başlayan çağrı gateway üzerinden elastix e gelsin. Elastix üzerinden IP den istediğin yere çağrı basabilirsin. incoming çağrılar için TT hatları telesi üzerinde sonlandır IP üzerinden elastix e aktar. Tekrar telesis üzerinden dahiliye gönder. Bütün raporlamalarıda Elastix üzerinden halledebilirsin.

Şahsi düşüncem hiç bu yapıyla uğraşma. Bir operatör ile anlaşıp numaraları taşı. sonra bütün işlemi elastix üzerinden hallet 

 
Gönderildi : 26/11/2014 14:17

(@engindede)
Gönderiler: 12
Active Member
 

selam  arkadaşım 8 kanal dış hattın elastix üzerinden dönüp gelebilmesi için 16 kanal telesis voip lisansına ihtiyacın var dörtbin tl gibi bi maliyati var onun ve iki ayrı sistem olmuş olacak entegrassyon vs birsürü şeyle uğraşman gerekecek ayrıca swiç kitlense sistem durur  tamamen.

 o yüzden ip ve telesis tarafını iyi bildiğimi düşünüyorum ben senin yerinde olsam  telesise ses kayıt lisansı alır ftpden bi bilgisayara bu ses kayıtları yollar telesisin kendi raporlama yazılımıyla işimi görürüm tabiki telesis kendine özgü programlaması hiçbir sisteme benzemez ama emin ol her işi yapar bi şekilde ve herzaman destek alırsın iyi programlıyan birisi de istediğin çogu işi yapar devamlı yeni versiyonu güncellemeleri çıkar ve fansız sesiz bi kutucuktur sonuçta istediğin ayarları yaptığında akmaz kokmaz yıllarca orda çalışır tecrübeyle sabittir ayrıca bişi sormak istersen yardımcı olurum kolay gelsin.

 
Gönderildi : 26/11/2014 14:26

(@AykutSAGLAM)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Her türlü IP santrale geçiş kaçınılmaz, eski santral üzerine yatırım yapmak yerine, numaralarınızı tasıyıp taksitle falan ip telefon temin etmeye bakın bence. VoIP kullanırken sabit ödemelerden kurtulursunuz, kısmi olarak ip telefonların parasını finanse eder. lokalinizdeki bir sunucuya yada sanal makineye ücretsiz freepbx kurup telefon altyapınızı yeni teknolojiye tasımıs olursunuz.

 
Gönderildi : 08/01/2015 02:56

Paylaş: