Haberler

Facebook’a Kronolojik Akış Sekmesi Geliyor

Meta, kullanıcıların gönderileri kronolojik olarak görebileceği yeni bir akış sekmesi üzerinde çalışıyor. Test aşamasında olan yeni özellik önümüzdeki hafta tüm kullanıcılara açılacak. Detaylar haber içeriğimizde.

Facebook Akış (Feeds) tanıtım görseli

Facebook, kullanıcıların anasayfasında takip edilen hesapların paylaşımlarını, önerilen içerikleri ve reels videolarını gösteriyordu. Şirket Instagram ve Tiktok’a benzer şekilde anasayfa akışını 2 bölüme ayıracak. İlk bölüm şu ana kadar kullanılan anasayfayı göstermeye devam edecek. Yeni gelecek akış özelliği ise sadece takip edilen kullanıcı, sayfa ve grupların paylaştığı gönderilerden oluşacak. Tüm bu gönderilerin kronolojik olarak sıralanacağı akış sekmesinde takip edilmeyen hesaplara ait hiçbir paylaşım görünmeyecek. Aynı şekilde sizin için önerilenler gibi gönderiler de akış sayfasında yer almayacak.

Facebook’un yeni akış (feeds) özelliği Android ve iOS işletim sistemindeki uygulamalarda yer alacak. Masaüstü kullanım için henüz bu tarz bir geliştirme söz konusu değil. Hali hazırda bazı kullanıcılar için test aşamasında olan yeni özellik, önümüzdeki hafta itibari ile tüm kullanıcılar için aktif olacak.

Mark Zuckerberg’den akış açıklaması

Facebook’un kurucusu ve Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg yeni akış özelliği ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Arkadaşlarınızın, grupların, sayfaların ve diğerlerinin paylaşımlarını kronolojik sıralamayla görebileceğiniz Akış özelliğini bugün devreye alıyoruz.  Ana Sayfa’da keşif motorumuzun ilginizi en çok çekeceğine inandığımız içerikleri önereceği kişiselleştirilmiş akış kalmaya devam edecek. Öte yandan Akış sekmesi deneyiminizi ayarlama ve kontrol etme olanağı sunacak”

Facebook anasayfasında görüntülenecek olan akış sekmesi, kronolojik sıralamanın yanı sıra özelleştirme seçeneklerine de sahip olacak. Kullanıcılar görmek istemediği gönderileri anasayfa sekmesinde yer aldığı gibi gizleyebilecek ve tekrar gösterilmemesini sağlayabilecek.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu