Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

İp Santral Önerisi

16 Yazılar
12 Üyeler
0 Likes
3,548 Görüntüleme
(@emrealper)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba yeni konu açmamın sebebi diğer konularda bir noktada buluşulamamış görmem ve Sizden biraz daha bilgi almak istemem.

 Şirketimde karel 48c santral buna ek olarak gt-20 ve gt-10m fct santraller mevcut. Dışardan aranmalarda ses düşmesi ve ses kesilmesi, hat kesilmesi gibi problemlerden bıktım. fct santrallerimi tamire yolladım 380 tl gibi bir fiyata tamir oldular fakat arıza devam ediyor. Santrale tamirci çağırıyorum bakıyor abi birde böyle dene diyor problem o an çıkmıyor fakat daha sonra çıkıyor.

Dedim ki ip santral teknolojisi çıkmış ona bakayım. Aslında biraz kafam karıştı. Burada sormak istediğim sanal santral ile duvara takılan santral arasındaki fark nedir? ip telefon olarak ne önerirsiniz? Ne marka Santral önerirsiniz?

Lokasyonum hakkında bilgi olarak: dışardan 5 hat(int dahil), +1 fax var. Başka şubem yok. 3 gms hattım var. Dahilide 20 hattım var. Voip istemiyorum. Osb bölgesindeyim ve Fiber optik 30mbps internet var. 02.2015 yılında fct santrallerimin kontratı dolacak ve sökeceğim tamamen tek düze telekom bünyesinde olacağım. 

 Sizlerden ip Santral ve ip telefon önerilerinizi bekliyorum. iyi çalışmalar dilerim. 

 
Gönderildi : 24/05/2014 19:32

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4288
Co-Helper
 

Bunlar aslında bahsi geçen konular.
http://www.cozumpark.com/forums/thread/268904.aspx
ip santral, sunucu üzerine kurulan software tabanlı santral burada donanıma verilecek parayı servis yönetimine verirsiniz yada ip tabanlı çalışabilen şasili santrallerdir maliyetleri yüksektir opsiyonları fazladır. ucuz ip santral voip/sip çalışma demektir ve ses sorunu handikapları daha fazla. Software olanları ancak maliyet yönüyle tercih edilmeli. ip telefonlarda local ağ kablosuna bağlanan cihazlardır ve maliyetleri dijital telefonlara göre min. 2 kat daha fazla.
Siz iyi bir destek alamamışsınız. Karel 200 serisi maliyeti uygundur 48c artık çok eskide kalmış bi ürün. ADK bilişim ibrahim bey ile görüşebilirsiniz. Software ip santralleri dinlemek için de online telekom nihat beyle görüşebilirsiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 24/05/2014 20:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba Bizde yapımızda karel ip santral kullanıyoruz ucap olrk geçiyor 

çalışma mantığı kısaca anlatıyorum rackmount centos üzerine karel ucap sistem enteğre ediliyor vlan Telefon oluşturulup karel ip111 sunucu kontrol panelinden mac üzerinden kaydedilip gerekli parametreler dolduruluyor ve 1 senedir kullanıyoruz hiç sorun yaşamadık. 

 
Gönderildi : 25/05/2014 16:25

(@FarukKececi)
Gönderiler: 1
New Member
 

Eger hala telekom hatlarım varsa  hybrid santrallerl var hem analog hemde ip çalışan analog dahili hattın fazla değil kullanıcıların hepsini ip yapsan bile çok fazla bir maliyete gelmez ama benim tavsiye full ip santrallere girmemen yani sanal bi santrale ip santral olarak kaliteli vede lüks bi tasarım istersen siemens ip santralleri denemeni isterim hem şık tasarımı vardır telefonlarının hemde sorunsuz 10 yılı gözden çıkarırsın telefonları pahalıdır he onu istemem dersen yealink ip telefonlar var hem kullanışlı hemde uygundur

 

 ayrıca artı bi tavsiye herzzaman yedekli çalışman ki sanal santrallerde yani ful iplerde bu çok sorunlu oluyo telekom hatlarını int üzerine taşırlar en ufak bi problemde int probleminde tüm görüşmeler gider hybrid santrallerde ikisinide kullanabilirsin 

 
Gönderildi : 27/05/2014 20:09

(@EmrahYetimler)
Gönderiler: 41
Eminent Member
 

merhaba, şu iki makaleyi incelemenizi öneririm:

Telefon Santralı Satın Alırken Bilmeniz Gereken 15 Kriter:

http://www.karel.com.tr/blog/telefon-santrali-satin-alirken-bilmeniz-gereken-15-kriter

Kurumsal İşletmeler için İletişim Sistemi Satın Almak: 8 İpucu 

http://www.karel.com.tr/blog/kurumsal-isletmeler-icin-iletisim-sistemi-satin-almak-8-ipucu  

 
Gönderildi : 28/05/2014 11:28

(@emrealper)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Cevap veren herkese teşekkürler. bir kaç marka arasında kaldım. araştırmalarım devam ediyor. herkese teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/06/2014 15:44

(@mehmethanifi)
Gönderiler: 457
Prominent Member
 

alcatelin ürününüde bakabilirsin,.

 
Gönderildi : 06/06/2014 17:37

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Biz 3cx yazılımını kullanıyoruz. İp santrallardan daha fazla özellikleri mevcut.

santral pc üzerinde, tüm şirketteki masalarda ip telefon mevcut. 

3cx yazılımı ile ip santral teknolojisini test edebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 08/06/2014 01:54

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Sizi bahsettiğiniz Sistemin Aynısı Karel ucap sistemi olarak geçiyor

 

 
Gönderildi : 08/06/2014 02:00

(@utkanizmit)
Gönderiler: 23
Eminent Member
 

mevzu bahis santralse. telesis her türlü koşar.

analog dış hattın 5 diilde 4 olsa. albi px nano geç diycem ama 4 maks analog dış.

15 gün önce bir kurumdan analog kareli söktük. px24-mr6 verdik. 16 harici analog. 0 dahili analog 🙂

512 dahili ip kapasiteli. gayet ekonomik ve güzel oldu. içerde 38 adet ip telefon bağlandı, telefon

üniteleri orta kalite ekonomik modeller olmasına rağmen çok güzel oldu ses kalitesi v.s. herşey harika.

dışardaki 3 lokasyonada adsl üzerinden telesis ip telefon konup dahiliye bağlandı.

tıkır tıkır yürüyor sistem. heleki tıkla konuş çok güzel. 

 
Gönderildi : 30/07/2014 04:42

(@CelalKizilay)
Gönderiler: 5
Active Member
 

gateway kullanmadan 3cx sistemini telekom hatlarına bağlama imkanı yoktur. ip telefon sistemi kullanacaksanız bu işin ustalarından alacaksınız ürünlerinizi.

<a href=" http://www.mitelipsantral.com/" mce_href=" http://www.mitelipsantral.com/" ip="" telefon="" santrallari,="" dect="" sistemler=""
Telefon santrallari IP ve
Dect olmak üzere her marka ve teknolojideki telefon santralleri sorunlarınız için arayabilirsiniz.

 

 

 
Gönderildi : 11/03/2015 11:09

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

3CX için gateway e ihtiyaç yoktur. Kullanıcı hatlarını herhangi bir voip operatöre taşırsa voip provider veya sip trunk ile direk sisteme hatları bağlayabilir. 3CX i incelemenizi tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 11/03/2015 12:30

(@CelalKizilay)
Gönderiler: 5
Active Member
 

3CX call center sistemleri gibi mi? 
Her müşteriyi için voip operatörlerine taşımak mümkün olmuyor. voipten çok çekti bu millet zamanında onun için yoğurdu üfleyerek yiyorlar.

 
Gönderildi : 12/03/2015 01:22

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

İşini düzgün yapan operatöre denk gelinirse sorunsuz çalışıyor. Şu anda düzgün konfig ve yapılandırma ile daha stabil, yedekli ve sorunsuz sistemler IP Santraller ile çalışabiliyor. 3CX bunların içinde en kolayı diye düşünüyorum. 

Analog hatları yedeklemek zor, maliyet anlamında diğerlerinden pahalı. Gateway kullanmadan IP tabanlı bir ses çözümü kullanılacaksa düzgün bir voip operatör ile ilerlemekte fayda var. Gateway ler le daha fazla sıkıntı yaşamak muhtemel. 

 
Gönderildi : 12/03/2015 13:12

(@endervural)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Herkese merhabalar, Bu yazıyı bu tarihten sonra okuyacaklar açısından ekleme gereği duydum.

 

Öncelikle burada markalardan ziyade konusulması gereken full  ip tabanlı santral mi? Yoksa analog ve ip yi üzerinden barındıran donanımsal hybrid santrallermi?

 

Hybrid santralleri marka olarak genelde bilirsiniz. Karel, telesis, samsung, nec-philips avaya gibi... Kendi segmentlerinde önde gelen firmalardır. Bunlarından yanında günümüzün tredleri olan yazılımsal santral markalarını pek duymamış olabilirsiniz. 🙂  Oguzhan beyin sözünü ettiği 3CX bunların önemlilerinden, Bicom Systems keza öyle, Bu işin düayeni kabul edilebilecek Digium öyle.

Yanlız benim piyasadaki görüşüm yavaş yavaş yazılımsalın donanımsalın yerini aldığı. Network altyapıları daha iyileştikçe bu sayı artıyor. Özellikle bu yazıda bir çok yerde kurduğum yazılımsal santrallerin bir kaç avantajını yazacağım.

  1. En büyük avantajlarından birisi size verdiği esneklik ( Ben buna kulağı elli kere çevirip tutmak diyorum) o kadar fazlaki. Hemen hemen her türlü atraksiyonu yapma şansınız var. Sizi çok kısıtlayan bir yapısı yok. ( yaptıklarımı düşününce epeeey var:)
  2. Diğer bir avantaj ise yönetim ve yedekleme kolaylığı. Örneğin, Kurulum yapılan kurumun bilgi işlemcisi, bizi aramadan, sanal makinada aldığı yedekle, farklı bir sanal makinada dakikalar içinde yeni santrali kurup çalıştırdı.
  3. Sonuçta özel bir donanım kullanılmadığından, altyapı donanımızı yani gücünüzü siz belirlerler ve donanımsal olarak bir markaya gebe kalmazsınız.

Bir kaç avantaj yazdım ama burada dikkat edilecek asıl nokta alt yapınızda bilgi işlem elemanı barındırıyorsanız yazılımsal IP Santraller sizin için en uygunudur. Ama eğer küçük bir yapıysanız ve bu avantajları kullanırsanız sanal santral yapılarını kullanır ve teknik desteğe para harcamak zorunda da kalmazsınız. Altta daha önceden yazılmış bir yazıyıda paylaşıyorum..

 

Örnek Chip Yazısı

 
Gönderildi : 28/09/2016 18:19

(@M.YasinVural)
Gönderiler: 1
New Member
 

Inteliex düşünebilirsiniz. Inteliex, IP teknolojisi ile çalısan, Yeni nesil IP-PBX çözümlerinin tüm üstün özelliklerine sahip, donanım ve yazılım olarak ölçeklendirilebilen kurumsal tümleşik haberlesme platformu.

Telefon olarak birçok alternatif var. İlk önce santral de karar daha mantıklı.

 

Eğer çok uzun yıllar kullanmak istiyorsanız Unify (Siemens'in yeni adı) tercih edilebilir.

 
Gönderildi : 07/11/2016 17:31

Paylaş: