Haberler

Microsoft, Outlook Bağlantı Sorununu Giderdi

Microsoft, Outlook.com hesaplarını kullanan masaüstü ve mobil e-posta istemcilerini etkileyen bağlantı sorununu giderdi.

Microsoft, “Outlook 2013 ve Outlook 2016 için kimlik doğrulama uyarıları görüyorsanız, lütfen iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirdiğinizden ve bir uygulama şifresi oluşturduğunuzdan emin olun. Outlook kimlik doğrulaması istendiğinde normal şifrenizin yerine uygulama şifresini kullanın.” dedi.

Bu oturum açma sorunlarından etkilenen müşteriler, geçtiğimiz Salı günü Microsoft’un topluluk platformlarında ve Reddit gibi diğer sosyal ağlarda raporlar paylaşmaya başladı.

Etkilenen kullanıcılar, hesap şifrelerini girmelerini isteyen ve “Kimlik bilgilerimi hatırla” seçeneği sunan açılır pencereler gördü. Ancak doğru kimlik bilgilerini girenler için bile uygulama Outlook.com hesabına bağlanmaya çalışırken giriş penceresi hala ortaya çıkıyordu.

Kullanıcılar 1/23/24 tarihinden başlayarak, outlook 2013, Outlook 2016, Microsoft 365 Outlook, Thunderbird ve POP, IMAP ve Exchange bağlantıları kullanarak mobil e-posta uygulamalarına bağlanma konusunda sorunlar yaşadıklarını bildirdiler.

Outlook.com kullanıcıları son aylarda e-posta içeriği aramalarını engelleyen veya e-posta istemcilerini çökerten diğer sorunları yaşadılar. İki ay önce Outlook ekibi, Outlook Desktop istemcilerinin Outlook.com hesaplarından e-posta gönderirken çökmesine neden olan başka bir sorunu çözdü. Sorunun çözüldüğü sürüm “2311 Build 17029.20068”.

Microsoft, otomatik güncellemeleri devre dışı bırakan kullanıcılara File > Office Account > Update Options altında “Update Now” seçeneğine tıklamalarını önerdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu