Haberler

Microsoft, Exchange Server Yöneticileri için Güncelleme Çağrısında Bulundu

Microsoft, yaptığı bir duyuru ile Exchange Server için acil durum güncellemelerine hazır olmalarını ve tüm güncellemelerin yapılması gerektiğini duyurdu.

Daha önce söylenildiği gibi “Exchange sunucularınızı güncel tutmanız çok önemli.

Yapmış olduğunuz her CU ve SU yüklemesinden sonra HealthChecker ile sistem üzerinde bulunan tüm detayların kontrol edilmesi ve kritik zafiyetler bölümüne odaklanılması gerekmektedir.

Exchange Server Health Check – ÇözümPark (cozumpark.com)

Microsoft Exchange Server ekibi; “Exchange sunucuları için bilinen güvenlik açıklarını kullanılarak yapılan saldırıları savunmak için, en son yayımlanan CU ve SU yüklemelerinin yapılması gerekmektedir. ( Exchange Server 2019 CU12, Exchange Server 2016 CU23)

Microsoft ayrıca Exchange güncellemelerinde iyileştirme yapmak için çalışıyor, daha önce Microsoft On-Premises Exchange Server kullanılmaya devam edildiği sürece geliştirmeler yapılacağını duyurmuştu. Exchange Server güncelleştirme iyileştirme anketine aşağıdaki link üzerinden katılabilirsiniz.

Microsoft Exchange Server – Update Experience Survey (office.com)

Microsoft; Exchange Sunucuları için Update işlemi basittir.

  • Exchange Server için yayımlanan her blog gönderisini, bilinen sorunları ve önerileri not ettiğinizden emin olun. CU ve SU için her zaman kılavuzlarımızı ve yöntemlerimizi izleyin.
  • Exchange Server sunucularınızın envanterini ve durumlarını kontrol etmek için Health Checker yapın ve oradaki uyarıları dikkate alın.
  • Ortamınızda güncelleştirme işlemi yapmak için Exchange Update Wizard’ı kullanabilirsiniz.
  • Windows Server ve Exchange sunucularınızda çalışıyor olabilecek diğer yazılımlar için gerekli güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun.
  • Active Directory, DNS ve Exchange tarafından kullanılan diğer sunucular dahil olmak üzere bağımlılık sunucularına gerekli güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun.

Microsoft urges admins to patch on-premises Exchange servers (bleepingcomputer.com)

Protect Your Exchange Servers – Microsoft Community Hub

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu