Haberler

iOS 16.2 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, bir süredir test ettiği iOS 16.2 güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme standart iyileştirmelerin yanı sıra birçok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Detaylar haberimizde.

iOS 16.2 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, iOS işletim sistemi için ikinci büyük güncelleme olan iOS 16.2 sürümünü iPhone kullanıcılarına göndermeye başladı. Telefon modeline göre değişmekle beraber ortalama 1.20 GB boyutundaki güncelleme, standart hata düzeltmeleri ile birlikte ilgi çekici yeni özellikleri de beraberinde getiriyor.

iOS 16.2 güncellemesi ile birlikte gelen yenilikler

  • Freeform uygulaması: iOS 16.2’nin getirdiği en ilgi çekici yenilik dijital defter oluşturmaya yarayan Freeform uygulaması. iPad, Mac ve iPhone cihazları ile dosya, görüntü ve yapışkan notlar ekleyebilir, çizimler yapabilir, oluşturduğunuz formları diğer cihazlarınızla ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  • Apple Music karaoke özelliği: Yeni sürümün ardından Apple Music kullanıcıları uygulamadaki şarkılarla karaoke yapabiliyor ya da istediği sanatçı ile düet yapabiliyor.
  • Kilit ekranında yeni özellikler: iOS 16.2 ile birlikte always on display (her zaman açık ekran) özelliğinden yararlanan iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max kullanıcıları bu ekranda bildirimleri ve duvar kağıtlarını gizleyebilecek. Bunun dışında yeni sürüm kilit ekranına yeni bileşenler eklemeyi de sağlıyor. Ekranınız kilitliyken uyku takip bilgilerinizi görüntüleyebilir, yeni ilaçlar araç takımı ile ilaç saatlerinizi takip edebilirsiniz.
  • Oyun geliştirmeleri: Apple iOS 16.2 ile birlikte oyunculara Game Center ekranında Shareplay desteği sunuyor. Yeni geliştirilen aktivite araç takımı da arkadaşlarınızın oynadığı oyunları ve seviyelerini görmenizi sağlıyor.
  • Akıllı ev aygıtları ile güvenli bağlantı: Yeni iOS güncellemesi Apple cihazları ve akıllı ev ürünleri arasındaki iletişimi daha güçlü ve güvenilir kılıyor.
  • Hata düzeltmeleri: Apple, güncelleme ile birlikte çok tartışılan kaza algılama özelliğini geliştirdi. Önceki sürümlerde yaşanan iCloud senkronizasyon hataları da bu güncelleme ile birlikte giderildi.

iOS 16.2 güncellemesi nasıl yapılır?

Akşam saatlerinde dağıtımına başlanan iOS 16.2 güncellemesini yüklemek için telefonunuzun Ayarlar menüsünden Genel ve ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerine dokunun. Güncelleme telefonunuza gönderildiyse bu ekrandan görüntüleyebilir ve kablosuz internet bağlantısı sağlayarak indirip yükleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: iOS Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu