Haberler

2022 Yılının İlk Süprizini MS Exchange Server Yaptı Mail Alamıyormusunuz! İşte Yapmanız Gerekenler

Microsoft Exchange Admin’leri, 2022’in ilk sabahına büyük bir süpriz ile uyandı. Onlarca telefon çağrısına uyanan adminler, sunucuların mail alamadığını fark etti.

Bunun nedeni exchange sunuculardaki Anti Malware Agent. Exchange sunucusu üzerinde eğer bir antimalware ürünü yok ise (OS seviyesinde değil SMTP seviyesinde) bunun açık olması tavsiye edilmektedir. Bu servis arka planda belirli aralıklar ile güncelleme alır, ancak bazen sizin sunucularınızın internet erişimleri bazende dün gece yaşadığımız gibi diyelim Microsoft tarafındaki bir güncelleme sorunu ile bu transport agent yukarıdaki gibi bir hataya neden olabilir.

Sayın Hakan UZUNER konuyu detaylı şekil açıklamış durumda. Buradan okuyabilirsiniz.

Peki sorunu nasıl çözeriz! İşte yapmanız gerekenler

Bypass yapmak için

Set-MalwareFilteringServer <ServerIdentity> -BypassFiltering $true
Restart-Service MSExchangeTransport

Burada ServerIdentity yazan yere sunucu isminizi yazmanız yeterlidir.

Ardından Microsoft Exchange Transport servisini yeniden başlatmanız yeterli olacaktır. Kuyruktaki maillerin eridiğini görebilirsiniz.

Kontrol için

Get-MalwareFilteringServer | Format-List BypassFiltering

Not: Anti Malware Agent isterseniz disable edebilirsiniz, biz genellikle ilk kontrollerde Transport Agent bazlı hangi agent için sorunu ararken bunu kullanırız, ancak siz bu özelliği kullanmıyor veya uzun bir süre kullanmayacaksanız bypass yerine disable edebilirsiniz. Ancak aktif kullanıyorsanız tekrar açmayı unutmayın lütfen.

Exchange Script dizininde ilgili PS’ i çalıştırın veya Path tanımlarınız doğru ise ( exchange kurulumundan sonra bazen path değiştirenler için uyarıdır) ilk satır zaten sizi otomatik o dizine taşıyacaktır.

cd $exscripts
Disable-Antimalwarescanning.ps1
Yeniden Başlatma Hizmeti MsExchangeTransport

Kaynak: hakanuzuner.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu