Haberler

Yeni Windows 11 Derlemesi, Görev Çubuğu Sürükle Ve Bırak Desteğini Geri Getiriyor

Microsoft, artık Dev Channel’da bulunan Windows 11 Insider Preview Build 22557’yi yükleyecek tüm Windows Insider’ların bilinen sorunları için uzun bir iyileştirme ve düzeltme listesi içeren yeni bir Windows 11 derlemesi yayınladı.

Muhtemelen en çok beklenen değişiklik, Windows 11 kullanıcılarının fareyi görev çubuğu simgelerinin üzerine getirerek uygulamalar arasında dosyaları sürükleyip bırakmasına olanak tanıyan görev çubuğuna sürükle ve bırak desteğinin yeniden canlandırılmasıdır.

Uzun zamandır beklenen bir diğer bir gelişme , Windows 11 Dosya Gezgininde klasörler için içerik önizlemelerini geri getiren klasör küçük resim önizleme özelliğinin yeniden canlandırılmasıdır.

Yeni Windows 11 yapısı, bilgisayar boştayken Uyku ve Ekran Kapalı modlarında enerji tüketimini de azaltacaktır.

Windows 11 Dosya Gezgini

Windows 11 Insider Preview Build 22557’deki diğer önemli noktalar

  • Windows 11 Home sürümüne benzer şekilde, Wİndows 11 Pro sürümü artık internet bağlantısı gerektiriyor. Cihazı kişisel kullanım için seçerseniz, kurulum için MSA da gerekli olacaktır. Sonraki WIP uçuşlarında Microsoft Hesabının gerekli olmasını bekleyebilirsiniz.
  • Bu yapı, dokunmatik bir bilgisayarda Windows 11’de gezinmeyi daha kolay ve hızlı hale getirmek için 5 yeni dokunma hareketi içerir.
  • Geliştirilmiş Yapıştırma Düzenleri : Pencereleri hem dokunma hem de fare ile harika bir şekilde çalışan çıtçıt düzenlerine yapıştırmanın yeni bir yolu eklendi.
  • Görev Yöneticisi yeniden tasarlandı ve verimlilik modu eklendi.
  • Birden fazla renk profiline sahip bilgisayarlarda, bu modlar arasında da kolay geçiş yapmak için hızlı bir ayar ekleyebileceksiniz.
  • Görev çubuğundaki Windows arama kutusunda uygulamaları ve ayarları aramak artık eskisinden daha hızlı ve daha sonuç odaklı.
  • İmlecinizin önceden takıldığı alanların üzerine atlamasını sağlayarak , imlecinizi ve pencereleri monitörler arasında hareket ettirmek artık daha kolay.
  • 120 Hz ekranlı dizüstü bilgisayarlarda Office’de yumuşak kaydırma ve düşük gecikmeli mürekkeplemenin ötesinde Genişletilmiş Dinamik Yenileme Hızı (DRR) deneyimleri.
  • Bu yapı, pencereli oyunlar için Optimizasyonlar adlı özellikler sunar ve gecikmeyi önemli ölçüde iyileştirmek ve Otomatik HDR ve Değişken Yenileme Hızı (VRR) gibi diğer heyecan verici oyun özelliklerinin kilidini açmak için tasarlanmıştır.

Bu yeni Windows 11 geliştirme derlemesinin içerdiği değişikliklerin, iyileştirmelerin ve hata düzeltmelerinin tam listesini Windows Insider ekibinin blog gönderisinde bulabilirsiniz.

Windows 11 için bu ayın isteğe bağlı toplu güncelleme önizlemesi, tüm monitörlerde saat ve tarih bilgisi, Widget’ler görev çubuğu düğmesi yerine canlı hava durumu simgesi ve daha kolay pencere paylaşımı dahil olmak üzere birkaç başka görev çubuğu iyileştirmesiyle birlikte gelir.

Salı günü Microsoft, Windows 11 için Android uygulamaları özelliğini artık ABD’de yayınladığını ve kullanıcıların Android uygulamalarını Windows masaüstlerinde yerel olarak çalıştırmasına izin verdiğini duyurdu.

Kaynak : bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu