Haberler

Instagram, Müstehcen Fotoğraf Filtresi Üzerinde Çalışıyor

Sosyal medya devi Instagram, mesaj yoluyla gönderilen müstehcen fotoğraflara karşı yeni bir özellik geliştiriyor. Kullanıcıları istenmeyen görüntülerden koruyacak müstehcen fotoğraf filtresi beta sürümde test ediliyor.

Instagram Müstehcen Fotoğraf Filtresi
Instagram Müstehcen Fotoğraf Filtresi

Sosyal medya kullanıcılarının sık sık maruz kaldığı olumsuz durumlardan biri de siber zorbalık. ABD merkezli Pew araştırma merkezi, geçtiğimiz yıl 35 yaşın altındaki kadınların %33’ünün çevrimiçi olarak cinsel tacize uğradığını açıkladı. Instagram’ın çatı şirketi Meta, bu durumun önüne geçmek adına yeni bir özellik geliştiriyor. Kullanıcıların isteğe bağlı aktif edebileceği müstehcen fotoğraf filtresi özelliği, gelen mesajlardaki içerik ve görüntüleri filtreleyecek.

Instagram müstehcen fotoğraf filtresi özelliği

Meta, henüz geliştirme aşamasında olduğu müstehcen fotoğraf filtresi ya da farklı bir tabirle çıplaklık koruması özelliğinin, insanların kendilerini çıplak fotoğraflardan ve diğer istenmeyen mesajlardan korumasına yardımcı olacağını söylüyor. Şirket, bu özelliğin “Gizlenen sözcükler” özelliği ile benzer yapıda çalışacağını belirtti. Meta sözcüsü Liz Fernandez, geliştirmeyle ilgili “Bu yeni özelliklerle insanların gizliliğini korurken, aldıkları mesajlar üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamak için uzmanlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Instagram’ın beta sürümleri üzerinde araştırmalar yapan Alessandro Paluzzi de Twitter hesabından yeni özellikle ilgili ekran görüntülerine yer verdi. Henüz geliştirme ve test aşamasında olan özelliğin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılar için kullanılabilir olması bekleniyor. Özellik, gizlilik ayarlarından isteğe bağlı şekilde aktif edilebilecek.

Kaynak: The Verge

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu