Haberler

Pandemide Microsoft Gelirini Arttırmaya Devam Ediyor

Microsoft bugün yayınladığı bildiriye göre şirketin 2021 yılının ilk çeyreği için gerçekleşen kazancını bildirdi. Şirket pano boyunca sağlıklı rakamlar yayınlayarak % 30 artışla 13.9 milyar $, net gelirle 37.2 milyar $ gelir bildirdi.

Analistler Microsoft’un 35,7 milyar dolar gelir elde etmesini ve hisse başına 1,54 dolar kazanç rapor etmesini bekliyorlardı. Böylelikle şirket, bazı birimlerin pandeminin etkilerinden faydalandığını öne sürerek beklentileri kolayca aşarak gelirini arttırdı. Şirketin hisseleri, normal işlemlerde %1,5 ve mesai sonrası işlemlerde %1 daha yükseldi. Microsoft, çeyrek boyunca hisse geri satın alımları ve temettüler şeklinde hissedarlarına 9.5 milyar dolar iade etti.

Çeyrek için öne çıkan gelişmeler ise şu şekilde:

  • Verimlilik ve İş Süreçlerinde Gelir 12,3 milyar dolar oldu ve% 11 arttı
  • Intelligent Cloud’da gelir 13,0 milyar dolar oldu ve% 20 arttı
  • Daha Kişisel Bilgi İşlem Geliri 11,8 milyar dolar oldu
Pandemide Microsoft Gelirini Arttırmaya Devam Ediyor
Pandemide Microsoft Gelirini Arttırmaya Devam Ediyor

Microsoft Üzerine Covid-19 Etkisi

Microsoft, Covid-19 salgını sırasında ikinci tam çeyrek için sonuçları bildiren ilk teknoloji devi oldu. Microsoft, geçtiğimiz iki çeyrekte Covid-19’un toplam şirket geliri üzerinde minimum net etkiye sahip olduğunu söylemişti.

Azure için %48’lik bir gelir artışı şirket için iyi bir haber olarak değerlendiriliyor. Azure için yavaşlayan büyüme oranı, Azure boyutunda normal olarak değerlendirilirken, pandemi eğilimi hızlanmasıyla bağlantılı gibi görünüyor.

Bulut hizmetler için genel anlamda oldukça iyi bir tablo çizen şirket gelir artışlarını belirtti. Genel olarak, 45,3 milyon ticari aboneye sahip MS Office, Surface 1,5 milyar dolar gelir elde etti, yıldan yıla% 37 artış ve sunucu ürünleri dahil olmak üzere birçok önemli alanda güçlü büyüme ile beklenenden daha iyi sonuçlar veren şirket için çok sağlıklı bir çeyrek oldu ve bulut hizmetleri geliri %22 arttı.

Genel anlamda uzaktan çalışmaya yönelik oldukça iyi bir sistem uygulayan şirket, oldukça iyi bir oranda büyüme kaydetti. Bütün bu olumlu gelişmelerin ve gelir artış oranlarının yanı sıra yapılan açıklamada Windows OEM geliri %5 oranında düştüğü bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu