Haberler

Apple AirPods Max Duyuruldu! İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Apple, ilk kulak üstü kulaklığı AirPods Max’i dudak uçuklatan fiyatıyla resmen duyurdu. Kulaklık, Türkiye’de 15 Aralık itibarıyla satışa sunulacak.

Uzun süredir beklenen yeni kullaklık Apple AirPods Max adıyla duyuruldu. Aylardır etrafta dönen Apple’ın yeni kulaklık çıkaracağı iddiası böylelikle gerçeğe kavuştu. AirPods Max, yeni bir Beats modeli olmayacak. Yeni AirPods Max, Apple tarafından üretilen ilk kulak üstü kulaklık olacak.

Apple AirPods Max, modern kulaklıkların sahip olduğu özellikleri barındırıyor. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen AirPods serisine gelen yeni kulak üstü kulaklıkta aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır ve diğer kulaklıklardan da aşina olduğumuz şeffaf mod gibi özellikler yer alıyor.

Apple, yeni AirPods Max için “Sihirli ve zahmetsiz AirPods deneyimini yüksek ses kalitesiyle buluşturarak kusursuz bir armoniye imza atıyor.” ifadelerini kullanıyor. AirPods Max’in öne çıkan özellikleri arasında ise aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır, dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses, Aktif Gürültü Engelleme ile Şeffaf Mod arasında geçiş bulunuyor.

AirPods Max, Apple tasarımlı ses sürücüleri ile daha derin ve kaliteli baslar sunuyor

Tahmin edebileceğiniz gibi Apple, AirPods Max’te kulak içi AirPods modellerine kıyasla çok daha iyi bir ses deneyimi vadediyor. Şirket, kendi tasarımı 40 mm dinamik sürücülere sahip olduğunu söylediği AirPods Max için “Derin, zengin baslardan orta frekanslı seslere ve en temiz tizlere kadar her notayı benzersiz bir netlikle en doğru şekilde duymaya hazır olun.” ifadelerini kullanıyor.

Apple’ın açıklamalarına göre AirPods Max, Aktif Gürültü Engelleme ve uzamsal ses etkinleştirilmiş olarak tek şarj ile 20 saate kadar müzik dinleme ve sesli görüşme imkanı sağlıyor. Ayrıca cihazda bulunan kafa takip özelliği, kulaklığı taktığınızda medyanın otomatik olarak oynatılıp, çıkardığınızda yine otomatik olarak duraklatılmasını sağlıyor. 

AirPods Max’in tüm özellikleri yalnızca Apple cihazlarla kullanılabilecek:

Apple’ın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre AirPods Max, yalnızca Apple ürünleri ile tam uyumlu olarak kullanılabilecek. Zira AirPods Max’in sistem gereksinimleri listesine baktığımızda yalnızca en yeni iOS, iPadOS, watchOS, macOS ve tvOS sürümleri ile kullanılabileceği belirtilirken; “AirPods… Apple dışındaki diğer markaların aygıtlarıyla da Bluetooth kulaklık olarak kullanılabilir ancak tüm özellikler kullanılamaz. ifadeleri yer alıyor.

Apple AirPods Max Özellikleri

Cihazın içinde H1 çip ve Apple tarafından geliştirilen dinamik bir sürücü bulunuyor. 20 saatlik bir pil ömrü bulundurduğu iddia edilen cihaz, 5 dakikalık hızlı şarj ile 1.5 saat kullanılabiliyor. Üstelik AirPods Max’in kutu içeriğinde yer alan Smart Case’in içinde saklandığında ultra düşük güç durumuna geçiyor ve şarjını koruyor.

Apple, cihazın tasarımı üzerinde sıkı bir çalışma göstermiş gibi duruyor. AirPods Max’in üst bandında kafa üzerine uygulanan baskıyı azaltmak için ağ örgülü bir yapı kullanıldığı belirtiliyor. Buna ek olarak cihazın gövdesinde etrafı sarılmış paslanmaz çelik kullanıldığı ifade ediliyor. Cihazın yalıtım konusunda da oldukça başarılı olduğu iddia ediliyor.

Cihazın yüksek kalite ses sunduğu belirtiliyor. Sektöründe lider olduğu söylenen aktif gürültü engelleme ile her ses frekansının en üst düzey kaliteyi sunduğu ifade ediliyor. AirPods Max’in üstünde altı adet dış, iki adet iç mikrofon yer alıyor. Gürültü denetimi düğmesi sayesinde şeffaf moda geçmek ve dışarıdan gelen sesleri duymak da mümkün hale geliyor.

Kulaklıkta yer alan bir başka özellik ise adaptif ekolayzır oluyor. Adaptif EQ özelliği sayesinde, kulaklık iç mikrofonları kullanılarak müzik dinleniyor ve en uygun frekans ayarlanıyor. Ayrıca kulaklık yastıklarının yerleşimi ve yalıtımı da göz önünde bulunduruluyor. Bunlara ek olarak cihazda bulunan sensörlerin üst düzey bir uzlamsal ses performansı gösterdiği belirtiliyor.

AirPods Max Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni Apple AirPods Max, 15 Kasım tarihinde Türkiye’deki alıcılarıyla buluşacak. 5 farklı renk seçeneğine sahip ürünün fiyatı ise 5.699 TL olarak belirtiliyor.

Apple Store

Kaynak:Apple

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Foxconn Fidye Saldırısına Uğradı

5G Yasağına rağmen Huawei İsveç’in Şartlarına Hazır

Intel Core i9-11900K Test Verileri Sızdırıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu