Haberler

Google Mırıldanarak Şarkı Bulma Sistemini Hayata Geçirdi


Google, geçtiğimiz Perşembe mırıldanarak şarkı arama özelliğinin tanıtımını yaptı. Bu özellik sayesinde kafanıza takılan bir şarkıyı Google uygulaması veya arama ekranı üzerinden mırıldanarak veya ıslıkla arayabiliyorsunuz.

Mobil cihazınızdaki Google uygulaması veya Google Search Widget üzerinden mikrofon ikonuna tıklayıp “What is this song” diyerek veya “Search a song” butonunu kullanarak şarkı aramasını başlatabiliyorsunuz. Yaklaşık 10-15 saniyelik süre boyunca şarkıyı mırıldandıktan sonra Google’ın makine öğrenmesi algoritması melodiyle uyumlu olan şarkıları listeleyecektir.

Google’ın açıklamasına göre geliştirilen makine öğrenmesi model ıslık, mırıldanma, insan sesi gibi farklı kaynaklardan gelen melodileri ses verisine dönüştürecek şekilde geliştirilmiş durumda.

Şarkı arama özelliği Android 4.0 ve üzeri versiyonlarda kullanılabilir durumdadır. Bu özellik IOS telefonlarda sadece İngilizce dilinde kullanılabiliyorken Android için 20 dilde kullanılabiliyor. Google’ın bu özelliği ilerleyen günlerde daha fazla dil için hayata geçirme planı bulunuyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu