Forum

SQL Server Düş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Server Düşük Ram Tüketimi

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
832 Görüntüleme
(@AykutVuruskaner)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

SQL Server'ın ram tüketimi ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum.

Firmamızda 16GB rami bulunan bir sunucuda Sql Server 2014 Standard x64 kurulu. Sunucuya bağlı 20 adet veritabanı mevcut ancak bunların 3 tanesi aktif olarak kullanılmakta ve aktif olarak kullanılan veritabanlarının boyutu 3GB ile 10 GB arasında değişiyor. Aktif olarak 20+ kullanıcı bu veritabanları üzerinde işlem yapıyor ve veritabanında 500 civarında image dosya ve yüzbinlerce kayıt mevcut. Stored procedure ile çalışan bazı ağır sorgular vs. var. 

Şimdi benim problemim şu. SQL Server üzerinden yaptığım sorgular geriye maksimum 100 satırlık bir veri döndürecek olmasına rağmen çok fazla tablodan veri çektiğinden dolayı yavaş geliyor. Özellikle bazı sp sorgularında 200 250 satırlık bir verinin karşıma gelmesi 10 dakikayı bulabiliyor ve bu sp ler işlem yaparken resmen veritabanı kilitleniyor diğer işlemler hata vermeye başlıyor. Sistem kullanımına baktığımda SQL Serverın 120mb ram kullandığını görüyorum bu ram değeri bu anlattığım sistem için çok az değil mi? SQL Server ram ayarları üzerinde bir kısıtlama da mevcut değil. Ne kadar ağır sorguları aynı anda çalıştırırsam çalıştırayım ram kullanımının artmasını sağlayamadım. Sizce bu şekilde az RAM kullanımı normal mi?

Şimdiden Teşekkürler.

Not 1 : Sistemde aşırı ram kullanımına sahip başka bir uygulama yok ve sürekli en az 5GB ram boşta bulunuyor ve SQL işlemci kullanımıda %10un üzerine neredeyse hiç çıkmıyor.

Not 2 : SQL server 2008 Express'ten SQL Server 2014 Standard'a Upgrade edilmiştir.

 
Gönderildi : 09/03/2017 17:07

Paylaş: