Forum

UNIQUEIDENTIFIER VE...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

UNIQUEIDENTIFIER VE UNIQUE

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
395 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

 

UNIQUEIDENTIFIER tipi zaten rastgele oluşturuluyor ve pratik olarak unique değer üretiyor. Evet. Biliyorum.

 

HERHANGI_BİR_VERİ_TİPİ UNIQUE dediğimiz zaman tüm veriler incelenir ve bu veri benzersiz olması şartı ile kayıt edilir. Evet. Bunu da biliyorum.

 

UNIQUEIDENTIFIER veri tipi her ne kadar benzersiz karakter dizisi üretse de (bunun yabancı kaynaklarda enine boyuna tartışıldığı gibi hiç girmeyeceğim) pratikte benzersiz karakter dizisi üretse de oldu da aynı karakter katarını tekrar üretti... Ya da kullanıcı kendi girdi...

 

KAYIT YAPILIR MI ? Yani UNIQUEIDENTIFIER veri tipi UNIQUE anahtarında olduğu gibi tüm listeyi kontrol etme mekanizmasını harekete geçirir mi ?

 
Gönderildi : 28/01/2017 14:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Tüm listeyi kontrol eder mi derken, tüm alanları mı kast ettiniz?

 

Evet, Sayın Üstat, tüm UNIQUEIDENTIFIER değerleri satır satır tek tek kontrol edilir mi yeni girilecek kayıt UNIQUE olarak kayıt edilecek mi diye ?

Tüm UNIQUEIDENTIFIER girdi değerleri scan ediliyor mu yani ? Yoksa aman nasıl olsa bir eşi daha zor üretilir diğer satırlara bakmaya gerek yok mu diyor SQL ?

UNIQUE anahtar kelimesinde olduğu gibi, UNIQUEIDENTIFIER değerlerinde de yeni üretilmiş ve kayıda hazır bekleyen değerin bir eşi başka satırda mevcutsa kayıt edilir mi ?

 

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 28/01/2017 18:15

Paylaş: