Haberler

Google Chrome’un Yeni Özelliği ile Yazı Metinlerini Link Olarak Paylaşın

Google arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla yazı metinlerini paylaşmayı kolaylaştırıyor. Chrome 90 ile gelecek yeni özellik herhangi bir web sayfasındaki metini link olarak paylaşabilmenizi sağlayacak.

Bu özellik şimdilik sadece Chrome’da bulunuyor.

Seçili metinden bir link oluşturmak için istediğiniz yazıyı fare ile seçip sağ tıklamalısınız. Açılan sağ tık menüsünde “Copy link to highlight” (seçili metin linkini kopyala” opsiyonu gözükecek.

Opsiyona tıkladığınızda, Google Chrome yazıya “metin parçası URL’si” formunda bir link atayacak. Oluşturulan link’i Chrome adres çubuğuna yapıştırır ve enter’a basarsanız, otomatik olarak sayfayı açacak ve paylaştığınız metnin olduğu kısma kaydıracak.

Bu özellik internet sitelerindeki belirli bir metni insanlarla paylaşabilmek için harika bir yol olacaktır. Örneğin bir şeyin çözümü için adımları ya da belli bir tarifi paylaşacağınız zaman doğrudan göstermek istediğiniz metni seçip başkasına link olarak atabileceksiniz.

Chrome 90 ile dağıtımına başlayan bu özellik şu an herkes için aktif durumda değil.

Eğer özellik istemcinizde aktif durumda değilse Chrome adres çubuğuna chrome://flags/#copy-link-to-text yazarak açılan opsiyon menüsünden aktif hale getirebilirisiniz. Özellik bir kere aktive edildiğinde Chrome yeniden başlatılmayı salık verecek ve “Yazı linkini kopyala” özelliği artık Chrome istemcinizde kullanabileceksiniz.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu