Haberler

Microsoft Office Uygulamalarına Video Düzenleme ve Ses Kaydı Özellikleri Geliyor

Microsoft bir takım medya oluşturma araçları ile Office’i güçlendirmek istiyor. Firma bir takım güncellemelerin parçası olarak Office grubuna Clipchamp isimli bir video düzenleme programı ekliyor.

Yakın zamanda Microsoft bünyesine katılan internet tabanlı araç, yeteneklerinize bakmadan “profesyonel görünümlü” klipler yapmanıza yardımcı olacak. Öteki Office projeleriniz için de videolar üretebileceksiniz tabii ki. Yine de Microsoft Clipchamp’ı kişisel kullanım için doğrudan bir düzenleme araçı olarak düşünüyor.

Aynı zamanda araçla Powerpoint sunumlarınıza o profesyonel dokunuşu da getirebileceksiniz. Microsoft’un Powerpoint’e ekleyeceği “kayıt stüdyosu” ile canlı sunumlar yapamayacağınız durumlar için ses kaydı alabileceksiniz. Slaytlara açıklamalar ekleyebilecek, arkaplanı düzenleyebilecek ve kaydınıza en çok yaraşan manzarayı seçebileceksiniz. İşinizi tamamladığınızda sunumu önizleme ile kontrol edebilecek ve gerektiği kadar tekrar kayıt alabileceksiniz. Microsoft’a göre bu özellik 2022’nin erken aylarında genele yayılmaya başlayacak. Dolayısıyla sabırlı olmakta fayda var.

Öteki güncelleme ise öncülünden daha arkaplanda. Ama uygun koşullarda onun kadar yardımcı olma ihtimali var. Microsoft’un öne sürdüğü “Context IQ” Microsoft 365’de bir takım AI (yapay zeka) deneyimleri sunacak. Bunu da durum farkındalığında önerilerde bulunarak yapacak. İnsanları tag’lemek istediğinizde alakalı bağlantılar önerecek veya herkesin uygun olduğu zamanlar için buluşma zamanları önerebilecek.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu