Haberler

Veeam, Fidye Yazılımlarına Karşı Savaşta Liderlik Ediyor: 23H2 Güncellemesi ile Veri Koruma Yeniden Tanımlanıyor!

Veeam, Backup & Replication v12.1 sürümü ile birlikte Veeam ONE v12.1 ve Veeam Recovery Orchestrator v7’yi içeren yeni Veeam Data Platform 23H2 güncellemesini genel olarak kullanıma sundu.

Bu son sürüm, kurumların en kritik verilerini korumakla kalmayıp, onları fidye yazılımları ve siber saldırılardan etkilenmemeleri için yüzlerce yeni özellik ve iyileştirmeyi içeriyor.

Yeni özellikler ve iyileştirmeler aşağıdaki gibi:

AI-powered built-in Malware Detection Engine : Yedekleme sırasında düşük etki ile çalışan AI destekli kötü amaçlı yazılım tespit motoru, fidye yazılımlarını ve kötü niyetli dosya faaliyetlerini hemen tespit etmek amacıyla işlem yapar.

New Veeam Threat Centre highlights threats: Yeni Veeam tehdit merkezi, tehditleri belirler, riskleri tanımlar ve bir ortamın güvenlik puanını ölçer.

YARA content analysis: YARA içerik analizi, fidye yazılımı türlerini belirleyerek ortama kötü amaçlı yazılımın yeniden bulaşmasını önlemeye yardımcı olur.

Enhanced backup protection: Geliştirilmiş yedekleme koruması, yedeklerin kazara veya kötü niyetli silinmesini veya şifrelenmesini önler; ek bir değiştirmezlik yeteneği ve kazara yedek veya depo silinmesini önlemek için yeni dört özellikler getiriyor.

Greater security for cloud backup: Bulut yedekleme için daha fazla güvenlik, daha detaylı IAM izinleri ile yedekleme ve kurtarma görevlerine en düşük ayrıcalıklı erişimi sağlar; Amazon RDS PostgreSQL veritabanları için immutable yedeklemele özelliği geliyor.

Security & Compliance Analyzer: Güvenlik ve uyumluluk analizi sürekli olarak yedekleme altyapınızın izler ve veri korumasını doğruyor.

AI-powered assistant: AI destekli asistan, Veeam’ın bilgi birikimine gerçek zamanlı erişim sağlayarak verimliliği artırır.

Object storage: on-premises deki veya buluttaki verileri geri yükleme yetenekleri ile güçlendiriş durumda ve artık ultra-dayanıklı immutable backuplama ile koruyor.

Expanded workloads in the cloud: Amazon S3, Amazon DynamoDB, Azure Blob, Azure virtual network ve Google Cloud Spanner artık koruma altnda.

Automated cloud recovery validation: on-premises’de veriyi Microsoft Azure’a geri yüklerken gereken manuel kurtarma sonrası görevleri otomatikleştirerek zaman kazandırır.

Veeam App for ServiceNow: Veeam App for ServiceNow, ServiceNow iş akışlarını kullanarak yedekleme işlemlerini, oturumları ve geri yükleme noktalarını izlemek için önceden oluşturulmuş bir panoda otomatik olay oluşturma ile entegrasyon sunar.

New plug-in for IBM DB2 and support for Linux and SAP HANA: Yeni IBM DB2 eklentisi ve IBM Power’da çalışan Linux ve SAP HANA desteği, BM veri merkezinde birden fazla yedekleme çözümüne ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

IBM 3592 “Jaguar” tape support: IBM 3592 “Jaguar” bant desteği, Veeam’ın air gapped veri korumasını düşük maliyetli depolama ile birleştiriyor ve güvenliği bir adım öteye taşıyor.

Expanded Enterprise Capability: NetApp ONTAP FlexGroups, PostgreSQL için anında kurtarma ve EMC Data Domain ve HPE StoreOnce Catalyst Copy’de immutability backup entegrasyon ile genişletilmiş kurumsal destek sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu