Haberler

Uber, Yeniden Türkiye’ye Hizmet Verecek

Uber Türkiye faaliyetlerini yasaklayan karar İstinaf Mahkemesi tarafından iptal edildi. Uber’e erişim engelinin ortadan kalkmasını şirket Twitter hesabından duyurdu.

Alternatif taksi hizmeti olarak sunulan Uber’in geleneksel taksi hizmeti ile en büyük farkı gideceğiniz yeri önceden seçerek, ödemeniz gereken ücreti görmenizi ve dilerseniz kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor oluşu. Oldukça konforlu seçenekler sunması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilen alternatif taksi hizmetinin yeniden kullanıma açılması sevinçle karşılandı.

Uber’in yeniden kullanıma açılması taksiciler tarafından pek hoş karşılanmadı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bu kararı yeniden yargıya taşıyacak. Konuyla ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu Sputnik Türkiye‘ye konuştu. Aksu, “Önceki senelerdeki gibi eylem yapmayacağız. Yargı yoluna başvuracağız ve sadece hukuk alanında hakkımızı arayacağız” ifadelerini kaydetti. Ayrıca Eyüp Aksu Uber’e neden karşı olduğu sorulduğunda “Yurt dışı menşeili bu firmanın çalışmaması, milli ve yerli olması lazım” yanıtını verdi.

Yeni Uber uygulamasında yalnızca sarı taksiler hizmet verecek. Önceki dönemlerde seçim hakkı sunulan XL araçlar şimdilik kullanıma sunulmayacak. Fakat şirket oldukça konforlu lüks araçlarla verdiği XL hizmeti verebilmek için gerekli çalışmaları yaptığını bildirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kaynak: Uber Türkiye

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu