Haberler

Windows 11 Desteklenmeyen Cihazlarda Güvenlik Güncellemeleri Almayabilir

Microsoft, Windows 11’in desteklenmeyen cihazlara yüklenmesini sağlayan açıklara göz yumuyor olabilir ama bu aynı zamanda cihazının güvenlik güncellemelerini alamayacak olması anlamına geliyor.

Microsoft, Windows 11’i duyurduğundan beri, yeni işletim sisteminin yüklenebileceği cihazların sistem ihtiyaçları konusunda oldukça sabit fikirli bir politika izliyor. Ne yazık ki bu sistem ihtiyaçları arasında bulunan TPM 2.0 ve yeni model işlemciler bir çok Windows 10 kullanıcısının yeni işletim sistemine geçemeyeceği anlamına geliyor. Desteklenmeyen donanımlar arasında, Windows 11’i kolaylıkla çalıştırabilemelerine rağmen, AMD Zen 1 ve Intel 7. Nesil işlemciler bulunuyor.

Microsoft’un Bleeping Computer’a yaptığı bir açıklamaya göre bu sistem ihtiyaçlarını aşmanın bir yolu var. Windows 11’in Media Creation Tool veya bir ISO imajıyla yüklenmesi bu ihtiyaçların aşılmasını sağlıyor. Fakat yine de en az bir TMP 1.2 güvenlik işlemcisine ihtiyaç duyuluyor ve bu yöntemi kullanmak cihazını desteklenmeyen bir konuma sokuyor.

Microsoft buna neden müsaade ettikleri konusunda bir açıklamada bulunmadı ama sebep olarak işletim sistemini olabildiğince fazla cihazda test etmeye çalışmaları fikri öne çıkıyor.

İnsanların bu açığı kullanarak Windows 11’i yükleyecekleri oldukça bariz. Eğer Microsoft bu kullanıcıların güvenlik güncellemelerine erişimine izin vermezse, kullanıcıların özellikle ilk gün güvenlik açıklarından faydalanan zararlı yazılımlardan etkilenme riski yüksek. Microsoft’un elle yapılan güncellemeleri engelleme ihtimali de halen bulunmakta.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu