Haberler

Office 365 Word for Web’e Sesleri Yazıya Dökme Özelliği Geliyor

Microsoft bu hafta itibarıyla sesleri yazıya dökme (transkripsiyon) ve sesli komut özelliklerini hayata geçirdi. Yeni özellikler bütün Microsoft 365 kullanıcıları için “Word for Web” uygulamasında kullanılabilecek.

Yeni transkripsiyon özelliği Microsoft Edge ve diğer Chrome tabanlı tarayıcılarda desteklenecek. Bu özellik mevcut durumda sadece İngilizce dili için geçerli olacak.

Microsoft ayrıca Office mobil uygulamaları için de yıl sonuna kadar transkripsiyon özelliğini canlıya almayı planlıyor.

Sesleri kolay bir şekilde yazıya dökme özelliği

Office 365 Word for web’in yeni özelliği kaydedilen konuşmaları veya upload edilen ses dosyalarını hızlı bir şekilde yazıya dökebiliyor.

Microsoft, destek sayfasında kaydedilen seslerin veya sonradan yüklenen ses dosyalarının nasıl metne çevrileceği ile ilgili detaylı bir bilgi yayımlandı.

Sesli komut özelliği

Office 365’e sesli komut özelliği de eklendi. Bu sayede klavyeye hiç dokunulmadan birçok komut çalıştırılabiliyor. Microsoft destek sayfasında sesli olarak çalıştırılabilecek komutların da bir listesini yayımladı.

Microsoft’un açıklamasına göre sesli komut özelliği ile ekrana belirli sembolleri “yüzde işareti”, “ampersand” komutlar vererek ve robot gibi konuşmanıza gerek kalmadan yazdırabiliyorsunuz.

Sesli komut özelliği tüm Word for Web ve Office mobile kullanıcıları için kullanılabilir durumda. İlgili özelliğin yıl sonuna kadar Office 365 Word’ün masaüstü ve Mac versiyonlarında da kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Kaynak    

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu