Haberler

Facebook Ve Google Fotoğraf Ortak Kullanıma Açıldı

Facebook dün yaptığı açıklamada daha önce bazı ülkeler için (Afrika, Asya Pasifik ve Latin Amerika’nın belirli bölgeleri) kullanıma sunulan özellik, zamanla birçok ülke için de kullanıma açılırken şimdi tüm dünya kullanıcıları için kullanılabilir hale geldi. Özellikle android kullanıcılarının işine yarayacağı servis, Facebook’taki fotoğraf ve videolarınızı aktarmak için hem bilgisayar hem de mobil cihazlarınızı kullanım imkanı sunuyor.

Facebook fotoğraflarınızı yedekleyin

Uygulamayı kullanmak gayet basit. Bu işlem ile Facebook üzerinden paylaştığınız tüm fotoğraflarınızı kolaylıkla Google Fotoğraflara aktarabilirsiniz. Böylelikle hesabınızdaki geçmiş fotoğraflarınızı da yedeklemiş olabileceksiniz.

Nasıl aktarılır?

Aktarım aracının nasıl kullanacağını aşağıda listeledik;

  1. Facebook’a giriş yaptıktan sonra sağ üstten üçgene tıklayarak “ayarlar” sekmesine gidin
  2. “Facebook Bilgilerin” kısmına tıklayın. Burada çıkan seçeneklerde de “Fotoğraflarının veya Videolarının Bir Kopyasını Aktar” seçeneğine tıklayın.
  3. Tekrar şifrenizin girilmesi istenebilir. Şifrenizi girdikten sonra “Yönlendirme hedefi seç” kutucuğunda Google Fotoğraflar seçerek işlemi başlatabilirsiniz.
Facebook içeriklereinizi kolaylıkla yedekleyebilirsiniz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra fotoğraflar veya videolar birini seçmek gerekiyor. Seçtikten sonra servisin giriş izinleri için Google giriş ekranına yönlendireceksiniz. Burada hesabınıza girdikten sonra, “Facebook uygulamasına izin verin” seçeneği ve “Google Fotoğraflar kitaplığınıza fotoğraf ekleme” iznini verdikten sonra tekrar uygulama ekranına dönerek “Aktarma işlemini onayla” tuşunu seçip transfer işlemini başlatabilirsiniz.

Mobil cihazlarda ise uygulamadan “Ayarlar” kısmında, “Fotoğraflarının ve Videolarının Bir Kopyasını Aktar” seçeneğine dokunup hizmeti başlatabilirsiniz. Yukarıda olduğu gibi giriş ve izin verme sürecini tamamladıktan sonra uygulama üzerinden de fotoğraflarınızı transfer edebilirsiniz.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu