Haberler

Teams için Linux Client Yolda

Geçtiğimiz Ağustos ayında Microsoft yetkilileri Linux client soruları için “bizi izlemeye devam” edin şeklinde yuvarlak cevaplar vermiş ve herkesi bu konuda merakta bırakmıştı. Geçen hafta ise bu konu biraz daha netlik kazanmış durumda. Resmi olarak Microsoft Linux işletim sistemi için bir Teams istemci programı üzerinde çalıştığını açıkladı. Yani artık Teams ürününü linux sistemlerde de görebileceğiz. Tabiki web tabanlı özellikleri pek çok browser desteği ile pek çok işletim sisteminde çalışıyor olsa da istemci yazılımının deneyimi çok farklı.

Microsoft hali hazırda Windows, Mac, iOS, Android ve Web tabanlı olarak sunduğu bu platform çeşitliliğine Linux’ u katarak üretkenlik temelli bu ürünü için yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Şahsi fikrim her geçen gün açık kaynak kodlu platformların gelişmesi ve özellikle bulut temelli teknolojiler nedeni ile istemci bilgisayarlarındaki Linux kullanım deneyiminin artmasının bir sonucu olan bu gelişme çok olumlu sonuçlar doğuracak. Özellikle ekip çalışması için verimlilik esas olan bir ürünün ekibin linux kullanıcıları için çözüm sunmuyor olması kabul edilemezdi.

Peki ne zaman? Tabi ki net bir tarih yok ama en azından yakın bir gelecekte linux için Teams yazılımını kullanabileceğiz.

Kaynak

https://www-zdnet-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.zdnet.com/google-amp/article/microsoft-teams-for-linux-client-its-happening/

Görsel kaynağı techbuzz.com

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu