Haberler

Xiaomi, Ürünlerinde “Mi” İsmini Kullanmayı Bırakıyor

Çinli teknoloji devi ürünlerinde çokça kullandığı “Mi” isimlendirmesine son veriyor

Bir şirket sözcüsü teknoloji basınına verdiği demeçte, Xiaomi’nin “Mi” isimlendirmesini aşamalı olarak kaldıracağını açıkladı. Bu yıl çıkan Mi 11 gibi amiral gemisi akıllı telefonlar da dahil olmak üzere ürünler artık sadece Xiaomi adını taşıyacak.

Sözcü, “2021 3. çeyreğinden itibaren Xiaomi’nin “Mi” ürün serisinin adı “Xiaomi” olarak değiştirilecek” dedi. “Bu değişiklik, küresel marka varlığımızı pekiştirecek ve marka ile ürünleri arasındaki algı farkını kapatacak. Bu değişikliğin tüm bölgelerde yürürlüğe girmesi biraz zaman alabilir.”

Şirket, ürünlerinde Xiaomi ve Redmi isimlerini kullanacak

Şirket, Redmi markasını sürdürmeye devam edeceğini söylüyor, bu da üst düzey Xiaomi ürünlerinin Redmi ürünlerinin yanında ayrı bir sınıf oluşturacağı anlamına geliyor. Şirkete göre Xiaomi ürünleri “teknolojinin zirvesini temsil ediyor ve birinci sınıf bir deneyim sunuyor”, Redmi ürünleri ise “daha erişilebilir bir fiyat noktasında büyük yenilikler getiriyor ve daha genç bir kitleyi hedefliyor.”

xiaomi

İsimlendirmede yapılan bu değişiklik bütün ekosisteme uygulanacak

Şirket sözcüsü, isimlendirmede yapılan bu değişikliğin “zaman içinde ekosisteme ve IoT ürünlerine de uygulanacağını” söylüyor. Buna ek olarak, Mi marka logosu şimdilik Xiaomi’nin Mi Home mağazalarında kullanılmaya devam edecek.

Xiaomi’nin Mi Mix serisine ait duyurmuş olduğu son telefon olan Mi Mix 4 ise, Xiaomi Mix 4 olarak piyasaya çıkacak.

Mi markası, muhtemelen okunabilirlik ve telaffuz nedenleriyle büyük ölçüde Batı pazarı için kullanılmaya devam edildi. Bunun yanında şirketin anavatanı olan Çin’de ise telefonlar Mi ismi yerine direkt Xiaomi markası ile isimlendiriliyor. Ancak Çinli tekonoloji devi, atmış olduğu bu son adım ile şirket adının artık yeterince tanınabilir olduğuna ve ürünlerini daha iyi temsil ettiğine inandığını açıkça göstermiş oldu.

Kaynak: theverge.com

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Hacker, Çaldığı Kripto Parayı İade Ettiği İçin 500 Bin Dolar Ödül aldı
LockFile Fidye Yazılımı Domain Controller’ları Ele Geçirmek İçin PetitPotam Zafiyetini Kullanıyor
Çin, Kullanıcıların Verilerini Korumayı Amaçlayan Yeni Gizlilik Yasasını Onayladı
HTTP DDoS Saldırısı, Benzeri Görülmemiş Şekilde Saniyede 17 Milyon İsteğe Ulaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu