Haberler

Askeri Kuruluşlar 2023’te Siber Güvenliğe 16 Milyar Dolar Yaptırım Yapacak

Merhaba, daha önce ki günlerde sizler ile “ Pentagon Cloud Sağlayıcı olarak Microsoft Azure’ u Tercih Etti “ başlıklı haberi paylaşmıştık.

Son zamanlarda yaşanan siber güvenlik vakaları özellikle kamu ve askeri kurumlarda siber güvenlik farkındalığı arttırdı ve kuruluşların altyapılarını ve siber güvenlik stratejilerini tekrar gözden geçirmeye itti.


Frost & Sulliva şirketinin yaptığı araştırmada 2018’de hükümetlerin ve askeri kuruluşların 13,44 milyar dolar harcama yaptı bu rakamın 2019’da 13,84 milyar dolara ulaştığı ve 2023’te 16 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.


Araştırmanın devamında, hükümetlerin ve askeri kuruluşların bunu kendi bünyelerinde karşılamayacaklarının farkında oldukları ve özel sektörden destek alacakları yönünde.


Askeri kurumlar için iki siber güvelik pazarı ön plana çıkmakta.

Bunlardan :


• Birincisi penetrasyon testleri
• Diğeri ise risk değerlendirme, güvenlik denetimleri ve olay yönetimi

Aynı zamanda bu gelişmeler askeri kurumlardaki siber güvenlik personel ihtiyacını arttırdığı belirtiliyor.


AI, bulut bilişim, kuantum bilişim ve blok zinciri gibi siber güvenlik için yeni olanaklar sağlayan teknolojilerin geliştirilmesi tüm dünyadaki askeri kuruluşlar tarafından bütçelendirilmekte ve takip edilmekte olduğu raporlandı.

Frost & Sulliva yaptığı açıklamada askeri kuruluşların yeni teknolojilere bütçe ayıracakları ve bu teknolojileri sistemlerine edepte ederek askeri olanda öne geçmek, savaş alanında karar verme yeteneklerini arttırmak, daha az asker ile daha fazla başarı ide etme gibi konularda üstünlük sağlamak istediklerini söyledi.


Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi “ Pentagon Cloud Sağlayıcı olarak Microsoft Azure’ u Tercih Etti “ haberinde olduğu gibi Microsoft’tun pentagona kuracağı bulut merkezi ve içerisini adeta yapay zeka ile donatacağı akıllı sistemler ile Amerikan ordusunun yeni teknolojilerden özellikle de yapay zekadan faydalanmak istediğini açıkça görebilmekteyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu