c#'a baslıyacam ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

c#'a baslıyacam önerilerinizi bekliyorum.  

  RSS
melihoz
(@melihoz)
Üye

Sa öncelikle

 şöle bi ön giriş yapıyım yaşım 17 ve c# programlama dili ile baslamak istiyorum bunun içinde bilgeadama gittim fiyat biraz fazla geldi 5000 tl gibi bir rakam ama egitimi gerçekten iyi ise mecburum vermeye  diye düşünüyorum.

ders programı söyle

Eğitimin Ana Başlıkları

1. Programlama Temelleri (45 Saat)

  1. NET Platformuna genel bakış
  2. C# dili ile temel programlama
  3. SQL Server üzerinde veritabanı işlemleri

Katılımcılar arasındaki temel programlama ve veritabanı kullanımı bilgi
seviye farklılıklarını minimuma indirmeyi hedefleyen bu bölümde, Visual
Studio, C#  ve SQL Server üzerinde temel seviyede bilgi sahibi
olunacaktır.

2. .NET Framework , C# (60 Saat)

  1. .NET Framework Mimarisi
  2. Nesne Kavramı
  3. Nesne Yönelimli Programlamanın Temel Prensipleri
  4. C# ile ileri seviye programlama

Bu bölümde katılımcılar, .Framework Mimarisi ve Nesne Yönelimli
Programlama hakkında Kapsülleme,  kalıtım ve çokbiçimlilik alt
başlıklarında bilgi sahibi olacaklardır.

3. SQL SERVER Üzerinde Programlama ve Yönetim (20 Saat)

  1. Veritabanı tasarımı
  2. Veritabanı nesnelerini oluşturmak ve kullanmak
  3. Veritabanı üzerinde yetkilendirme
  4. Yedekleme Çözümleri

Bu bölümde, Microsoft SQL Server üzerinde veritabanı tasarımı ve yönetimi ile ilgili konular bulunmaktadır.

4. Web Sayfaları ve Windows Formlarında Veri İşlemleri (35 Saat)

  1. Windows Formlarına Giriş
  2. Web Formlarına Giriş
  3. Ado.NET ile Temel Veri İşlemleri
  4. ADO.NET ile ileri seviye veri işlemleri

Bu bölümde SQL Server ie programlama ortamı arasında bir köprü niteliği
taşıyan ADO.NET mimarisinden ve kullanımından bahsedilecektir.

5. HTML, JS, ASP.NET AJAX, XML (30 Saat)

  1. Web Yapısını ve HTML i tanımak
  2. JavaScript Kullanımı
  3. ASP.NET ile Web Programlama
  4. AJAX ileWeb’de Asenkron Çalışmak
  5. XML

Bu bölümde Web Programlamada E-Ticaret siteleri , forumlar ve haber
portalları gibi siteler yapabilecek seviyede bilgi sahibi olunacaktır. 

6. Windows Forms İleri Seviye (20 Saat)

  1. Windows Formları ile Asenkron İşlemler
  2. Çoklu dil desteğine sahip uygulamalar geliştirmek
  3. Kurulum dosyaları hazırlamak

Bu bölümde Windows Formları üzerinde ileri seviye programlamanın yanı
sıra kurulum dosyaları hazırlamak , çoklu dil desteği ve asenkron
programlama konularında bilgi sahibi olunacaktır.

7. Web Servisleri , Remoting , WCF (30 Saat)

  1. Web Servisleri oluşturmak ve kullanmak
  2. Remoting ile dağıtık uygulamalar geliştirmek
  3. Yeni teknolojilerden WCF ile çağın gerekliliklerine uygun, güvenli dağıtık uygulamalar geliştirmek.

sizce direk yazılım ve veritabanındanmı başlamam gerek yoksa sistem uzmanlıgı dersindenmi. iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum şimdiden saolun..

 

Alıntı
Gönderildi : 06/06/2011 01:45
Onur Serhat Uygur
(@onurserhatuygur)
Üye

Malesef fiyatları Bilge Adamın biraz fazla olabilir.Ama tabiki eğitim müfredatı kullanılan sınıftaki meteryaller ve proje uygulamalarının iyi olduğunu duydum.Pekala piyasada daha verimli programlarda olabilir pek araştırma fırsatım olmadı bu konuda.Ders kataloğuna baktığımızda temelden başlayarak kademe kademe gidiyor.Önce programlama dili (ki uygulamalar için olmazsa olmaz bir durumdur)sonra .Net platformlarında veritabanı yönetimide dahil uygulamaları geliştirme olanağı sunuyor.Tabi eğitimdeki verimlilik miktarının durumunu dışarıdan bilmek zor alan varsa bu paketi onlar daha iyi anlatabilirler hangi hoca hangi şube ama siz eğer bu kuruma gidicekseniz muhakkak bu konuları vericek olan eğitmeni araştırmanız ve derslere konuk olarak girip anlatım durumunu görmeniz lazım.Çünkü yazılımda anlatım sistemdeki gibi değildir.Sistemde bir yeri anlamadığınızda çözümpark gibi alanında lider olan portallarda eksiğinizi giderme imkanınız oldukça fazladır.Fakat yazılımda bu denli çeşitlilikte kaynak malesef ülkemizde yok.Ancak yabancı forumlarda veya portallarda oldukça geniş bilgiler bulabilirsinizki onlardada yabancı dilinizin biraz iyi olması gerekiyor.O yüzden o konuda oldukça dikkatli olmanızı öneririm.Anlatım ve bilgi aktarımı bu alanda çok önemlidir iyi bir anlatım olmaz ise bir yerde koptuğunuzda  toparlama imkanınız zor oluyor malesef.Çünkü konular ve uygulama alanları o kadar birbirine bağlı olurki öğrendiğiniz 4 nokta var ise 1 tanesini atladı iseniz sonrada geri dönüp öğrenme durumu oldukça sıkıntılı bir süreç vermenize neden oluyor.Madem bu kadar maddi olarakta bu durumu göze alıyorsunuz bu programı en iyisinden ve en verimli anlatan hocadan almanızda hakkınızdır.

 Yazılım ve Sistem ciddi manada ayrı dünyaların insanları gibidirler.2 sininde ortak özellikler vardır ama bir elin 5 parmağını geçmez.Seçeceğiniz alanda ciddi bir biçimde çalışmanız ve bilgilerin kullanımında yetkin olmanız gerekeceğinden bu konuda farkı olan bir durumu yoktur.Ama bilgi ve kullanım alanları bakımından sistem mantıksal ve öznel bir yapıya sahipken yazılım daha methodsal ve düşünsel bir yapıdadır.Yani bir sistemi kurmak ile bir yazılımı yazmak arasında düşünce yapısı bakımından ciddi farklılıklara sahiptir.Piyasa şartlarında ise yazılım ihtiyacı sistemden daha fazladır.Çünkü sistem kadar yetiştirilmiş insan gücü yoktur.Ama tabi olmamasının en büyük sebeplerinden bir taneside bilgi ve kullanım alanının çok farklı olmasıdır.Öncelike hangisine yatkın olduğunuzu belirlemeniz ve ona göre yönünüzü tayin ederek çalışmalara başlamanız sizi hedefiniz doğrultusunda daha net bir biçimde önünüzü görmenizi sağlayacaktır.

 

Saygılarımla

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/06/2011 03:04
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

Mrb,

 Sana ciddi bir tavsiye,seviyen ne bilmiyorum fakat ben sıfır sayıyorum. Oyle ise yazılım'a başlayacaksan bu en temelinden olmalı .net ile başlamak olmaz kısacası framework platformlarından uzak dur. Bunlar sana tam manada yaramaz birşey katmaz. ilk olarak.C, c++ ile başlayabilirsin. Ayrıca db vs.. işlemleri de unut sen algoritma geliştirme mantalitesini öğren.

  Söylediğim gibi .net, ile programcılığa giriş yapmanı çok önermem. C derneği'nin kursları var onlara bakabilirsin hem daha ucuz. Ayrıca çok .net istersen de tavsiyem "windows console" uygulamalarında algoritma üzerine çalışabilirsin.

Piyasada iki forum koyup wizard ile db işlemleri yapan tonla kendini programcı sananlar var. Kod yazmadan,klavye ye dokunup düşünmeden yaptığın işin sana faydası olmaz.Kendini kandırırsın. Her işin arka planını öğrenmen faydana olur. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/06/2011 03:45
Paylaş: