Haberler

Sony Popüler Playstation Oyunlarını Akıllı Telefonlara Getirmeyi Planlıyor

Teknoloji devi Sony, mobil oyun pazarı için yeni planları ortaya çıktı. Şirket, Playstation oyunlarını akıllı cihazlara sunmaya hazırlanıyor.

Sony, Playstation markasının en popüler oyunlarını mobil platformlara getirmek için hazırlıklara başladı. Mobil oyunlarla daha fazla kitleye ulaşılması ve Fortnite gibi oyunlarla neredeyse konsol seviyesinde grafiklere ulaşılması Sony’i böyle bir karar almaya itmiş olabilir. Ayrıca oyunların mobil tarafta elde ettiği başarıları da göz ardı etmemek gerekir.

Sony’in Playstation tarafında kendi stüdyolarında geliştirdiği özel oyunlar halihazırda bir çok oyun severin başucu oyunu niteliğinde. Last of Us, God of War, Horizon Zero Dawn gibi oyunların mobil platformda daha çok oyuncuya hitap etmesi Sony’i mobil oyun pazarında rekabetçi bir konuma getirebilir.

Sony Xperia Play
Xperia Play

Şirketin her ne kadar mobil oyun planları olsa da bu alanda yaptığı yatırımlar ilk değil. Şirket, bundan neredeyse 10 yıl önce Android ekosisteminin emekleme aşamasında Xperia Play adlı telefonla mobil oyun severler için bir akıllı telefon tanıtmıştı. Ancak cihaz o yıllarda beklenen ilgiyi görmedi. Şirket aradan geçen 10 yılın ardından sektöre yeni bir şans daha vereceğe benziyor.

Kaynak: engadget.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu