Forum

Sophos XG Firewall ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sophos XG Firewall Decrypt & Scan HTTPS Problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,568 Görüntüleme
(@SinanSahin)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sophos XG Firewall son sürümünü kullanıyorum. 2 tane internet hattım mevcut. biri adsl diğeri vdsl. vdsl hattımı genel amaçlı internet erişimi için, adsl hattımı da sadece online oyunlara çıkış vermek amacıyla kullanıyorum. genel amaçlı internet kuralımı scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS özelliğini açık halde kullanmaya başladım. bilgisayarlarımın yerel depolarına sophos un sertifikalarını yükledim.  online oyunlar için yeni bir kural tanımladım ve kullandıkları port numaraları ile adsl olan hattıma yönlendirdim. scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS seçili idi ve oyunlarda çeşitli sorunlar oldu. bu seçimleri kaldırdım ve sorun devam etti. daha sonra oyun kuralıma oyunların bağlantığı adresleri FQDN host tan tanımladım. bazı oyunlar düzeldi. (League of Legends). daha sonra diğer oyunlarda da oyuna bağlanmama, giriş yapamama, güncelleme alamama gibi oyuna göre değişebilen sorunlar oldu. bu sorunlar genel internet hattım için ayırdığım kuraldaki scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS seçeklerini kaldırmam ile düzeldi. online oyunları vdsl hattıma bulaşmayacak şekilde yönlendirme yapmak mümkün mü. her oyun için ayrı kuralmı yapmam gerek. bu ayrı kurallar sistem kaynaklarına çok yük getirir mi. deneme amaçlı pc için pubg mobil oyununa ayrı bir kural oluşturdum. oyun açılıyor fakat facebook ile bağlanmak gerekiyor ve facebook giriş sayfası gelmiyor. bu sorunun kökten çözümü varmıdır. teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/10/2018 19:52

(@mustafatasci)
Gönderiler: 1643
Üye
 

Sophos XG Firewall son sürümünü kullanıyorum. 2 tane internet hattım mevcut. biri adsl diğeri vdsl.

vdsl hattımı genel amaçlı internet erişimi için, adsl hattımı da sadece online oyunlara çıkış vermek amacıyla kullanıyorum.

genel amaçlı internet kuralımı scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS özelliğini açık halde kullanmaya başladım.

bilgisayarlarımın yerel depolarına sophos un sertifikalarını yükledim.  online oyunlar için yeni bir kural tanımladım ve kullandıkları port numaraları ile adsl olan hattıma yönlendirdim. 

scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS seçili idi ve oyunlarda çeşitli sorunlar oldu. bu seçimleri kaldırdım ve sorun devam etti.

daha sonra oyun kuralıma oyunların bağlantığı adresleri FQDN host tan tanımladım. bazı oyunlar düzeldi. (League of Legends).

daha sonra diğer oyunlarda da oyuna bağlanmama, giriş yapamama, güncelleme alamama gibi oyuna göre değişebilen sorunlar oldu.

bu sorunlar genel internet hattım için ayırdığım kuraldaki scan HTTP ve Decrypt & Scan HTTPS seçeklerini kaldırmam ile düzeldi.

online oyunları vdsl hattıma bulaşmayacak şekilde yönlendirme yapmak mümkün mü.

her oyun için ayrı kuralmı yapmam gerek.

bu ayrı kurallar sistem kaynaklarına çok yük getirir mi.

deneme amaçlı pc için pubg mobil oyununa ayrı bir kural oluşturdum.

oyun açılıyor fakat facebook ile bağlanmak gerekiyor ve facebook giriş sayfası gelmiyor. bu sorunun kökten çözümü varmıdır. teşekkürler.

 

Selamlar,

Öncelik yazdıklarınızın soruyu çıkarmak zaman aldı, 

Öncelikle cihazınızın modeli ve bu cihaz arkasında çalışan user sayısı dahada önemli , bu bilgiler ile policy çokluğu ids / ips / web / app / https vs Utm özelliklerini kullanmak cihazınızı ne kadar yorabilir bunları konuşuyor oluruz.

Yazdıklarınızdan özetle bir config sorunu yaşadığınızı net anlayabiliyoruz,

Bu sorulardan anladığım kadarıyla , oyunlar için özel kurallar yazmanız gerekebilir, ama bunu wan destinitaion kısmında seçmeniz gerekecektir.

Sizden bilgilere göre detay konusunda yardımcı olmaya çalışırız.

 

**Oyun ve oyun kurallarının detaylarını da bilmem,

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 16/10/2018 02:02

(@SinanSahin)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

 

 
malesef olmadı. proxy/vpn uygulamalarını engellemeye yönelik ayarda bile sorun çıktı. app kategorisinden oyun kategorisini izin verdim sonuç değişmedi.  
 
 
 
Gönderildi : 16/10/2018 17:17

Paylaş: