Haberler

Windows 11 22H2 Güncellemesi Nvidia Ekran Kartı Kullanan Sistemlerde Performans Sorunlarına Yol Açıyor!

Yazılım devi Microsoft tarafından hafta başında yayınlanan Windows 11 22H2 güncellemesi, bazı sorunları da beraberinde getirdi. Nvidia ekran kartına sahip sistem kullanan kullanıcılar, güncellemenin kasma, donma ve gecikme sorunlarına yol açtığını iddia etti. Detaylar haberimizde.

Windows 11 22H2 Güncellemesi
Windows 11 22H2 Güncellemesi

Microsoft, 20 Eylül tarihinde beklenen Windows 11 22H2 güncellemesini yayınladı. Bir dizi yeni özellik getiren güncelleme için ilk hata bildirimi oyunculardan geldi. Nvidia ekran kartına sahip sistemlerine güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, güncellemenin performans sorunlarına yol açtığını iddia ettiler. Konu ile ilgili Twitter ve Reddit gibi platformlarda oldukça fazla paylaşım yapıldı.

Kullanıcılar, yaptığı paylaşımlarda oyun esnasında CPU kullanımının %5’lere kadar düştüğünü, dolayısıyla donma ve takılma sorunları yaşadıklarını belirttiler. Güncelleme ile birlikte ses takılması ve donmasının yanı sıra FPS hız değerlerinde de ciddi bir düşüş gözleniyor.

Bir kullanıcı tarafından Reddit’te yaptığı paylaşımda 22H2 güncellemesini yaptıktan sonra oyun performansında düşüş yaşadığını, işlemci kullanımının %55 – 60 seviyelerine düştüğünü; güncellemeyi geri aldığında ise sorunun çözüldüğünü ifade etti. Kullanıcı, sorunun tek bir oyunda değil, tüm oyunlar için geçerli olduğunu belirtti.

Nvida’dan 22H2 açıklaması

Sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından Nvidia konu ile ilgili bir açıklama paylaştı. Şirkette yazılım güvence şefi olarak çalışan Manuel Guzman, ortaya çıkan hatayı doğruladı ve şirketin üzerinde çalıştığını açıkladı. Guzman, kullanıcılara sorun çözülene kadar güncellemeyi geri almasını öneriyor.

Kaynak: Bleeping Computer

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu