Haberler

Tesla Hümanoid Robotlar Üzerinde Çalışıyor

Tesla basitçe Tesla Bot olarak adlandırdığı hümanoid bir robot geliştiriyor. Elon Musk’ın otomobil üreticileri yapay zeka günleri etkinliğinde tanıtımını yaptığı robotun arkadaş canlısı, yavaş ve kendisine müdahale edilebilecek kadar zayıf olması planlanıyor.

Tesla botun firmanın tekerlekli taşıtları için kullandığı otomatik pilot teknolojisinden çok da farklı olmayan bir yapay zeka ile çalışması planlanıyor. Bir takım tehlikeli ve tekrarlı monoton işler için kullanılması planlanan robot adım adım komut girilmesine ihtiyacı olmadan etrafta dolanabilecek. Musk’ın açıklamasına göre “Yerdeki civatayı al ve arabaya monte et” gibi basit komutları takip edebilme yeteneğine sahip olacak. Aynı zamanda sahibi için market alışverişi yapabilecek ve sıradan görevler yerine getirebilecek.

Etkinlikte Musk tarafında sadece bir görsel yayınlanmış olsa da, firmanın robotun nasıl gözükeceğine dair somut bir vizyonu var. 173cm boyunda ve 57 kg ağırlığında olacak. Vücudu için hafif materyaller kullanılacak. Yüzü için ise üzerinden faydalı bilgiler okunabilen bir ekran kullanılacak. Makinenin normal bir insanın hareket hızına yakın olarak saatte 7 km hızda hareket edebilmesi ve 20kg kadar ağırlık kaldırabilmesi planlanıyor.

Musk’ın söylediğine göre firma Tesla Bot prototipini önümüzdeki seneye hazır hale getirecek. Fakat bu tür hırslı projeler için gecikmeler yaşanması alışıldık bir durum.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu