Forum

WatchGuard xtm 5 ul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WatchGuard xtm 5 ultrasurf

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
580 Görüntüleme
(@MehmetKOYBASI)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

WatchGuard XTM5 510 modeli kullanıyorum. Http-proxy ve Https-Proxy policy hazırladım bunların içinde proxy actin ve application controllerimi grup bazlı sınırlandırma getirdim. Şöyle bir sıkıntı oluştu kişiler Google Chrome eklentisi ultrasurf ile benim hiç bir uygulamama takılmadan yasakladığım tüm sitelere girebiliyorlar. WatchGuardımda V11.7.4.B428850 System Manager 11.9.4 kullanmaktayım. Engelleme veya yasaklama için yapabileceğim herhangi bir öneri veya uygulama ne yapabilirim.

 
Gönderildi : 02/12/2014 19:44

(@yakuptaskent)
Gönderiler: 64
Trusted Member
 

selamlar;

daha önce watchguard suppurt ile yaptığım görüşmeyi sana aktarayım

"What is the realease of ultrasurf ? 


Can you apply this configuration : 

make a profile application control with ultrasurf dropped 

Then apply the profile to http , https proxy with Deep Inspection enabled and eventual outgoing that you have in the bottom 

Save the configuration and run again the ultrasurf 

Make sure it is closed before "

kısacası DPS "Deep Inspection" u açman lazım. Bunu açtığın zaman hatırlatayım başta sgk olmak üzere ssl çalışan tüm siteler sertifikadan çakacak. ilgili sitelerin sertifikalarını watchguard a yüklemen gerekli.  

 
Gönderildi : 02/12/2014 23:10

(@MehmetKOYBASI)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

yardımınız için tesekkür ederim mesai saati içinde deneyemem. Sertifikaları toplayıp mesai bitiminde deneyip sonucu söylerim ilginiz için tesekkür ederim.

 
Gönderildi : 03/12/2014 14:23

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Öncelikle firewall yazılımını 11.9.4 e yükseltmenizi tavsiye ederim, hem hata düzeltmeleri hem de yeni özellikleri kullanabilmeniz için bu önemli.
Ultrasurf konusunda son hatırladığım uygulama olarak bilgisayarda çalıştırıldığında engellenebiliyordu fakat chrome eklentisi olan ultrasurf engellenemiyordu. Maalesef ultrasurf engelini bir türlü rayına oturtamadılar.

 
Gönderildi : 05/12/2014 11:54

Paylaş: