Forum

https proxy web fil...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

https proxy web filter sorunu

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,171 Görüntüleme
(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

 

web filterı devre aldım iki hafta sorunsuz kullandım şimdi web filter devredeyken internete çıkış yapamıyorum mecbur web filterı devre dışı bırakıyorum çözüm bulana kadar böyle devam bu sorunla karşılaşan varmı aranızda

 

teşekkürler 

 
Gönderildi : 25/02/2014 15:32

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Selamlar 
Öncelikle problemin neden kaynaklandığını tespit etmek gerekli. Web filtre yasaklama yaptığında web browser ekranında yasaklama uyarısı çıkacaktır.
Bir de internete çıkamamak derken web sayfalarını mı kast ediyorsunuz? Web sayfası çalışmazken 8.8.8.8 e ping atabiliyormusunuz?

Biraz daha done verebilirseniz problemi çözeriz. 

 
Gönderildi : 26/02/2014 18:37

(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İnternete çıkış için oluşturduğum http proxy kuralında proxy action kısmında gelip Webblocker dan oluşturduğum  bir kuralı seçiyorum kayıt ediyorum

sonrasında explorer Web sayfasını görüntüleyemiyor  wachtguard'ın ekranıda gelmiyor.fakat ping çektiğimde google.com 8.8.8.8 cevabı geliyor L7 kısmında bir sorun var ama nerede var henüz çözemedim

 
Gönderildi : 27/02/2014 12:36

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Bu problemi anlamanın en kolay ve zahmetsiz yolu Wathguard yönetim yazılımında Firebox System Manager takip yazılımını kullanarak Traffic Monitor ile internet engelini yaşan ip adreslerini izleyebilirsiniz. Traffic Manager kullanıyormusunuz?

 
Gönderildi : 27/02/2014 14:57

(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

evet kullanıyorum bu araç çoğu sorunu çözmemde yardıcı oluyor,fakat buraya herhangi bir deny düşmüyor

 
Gönderildi : 27/02/2014 17:32

(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member
 

Merhaba,

Hüseyin Hocam'ın dediği gibi Traffic Monitor'e mutlaka birşeyler düşüyordur. WebBlocker database ini içeriden mi alıyorsunuz yoksa web tabanlı mı kullanıyorsunuz? Eğer içeride kullanıyorsanız servisini ve WatchGuard'ın bu sunucuya erişebilir olduğunu teyit ediniz. Dışarıda kullanıyorsanız Traffic Monitor'e düşen logu görmek çok önemli hale geliyor, sorunu ancak bu şekilde tespit edebiliriz.

 İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 03/03/2014 13:36

(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

kendi ip adresimi takip ettiğimde bir deny yemiyorum loglarında geneline baktığımda wachtguard'ın kendi ip adresininde deny yemiyorum

 

ben yinede firewall'a dışarı erişi için any kuralı yazdım yine web blok'u devreye alınca site görüntülenemedi.

block db sini dışarıdan alıyorum. 

 
Gönderildi : 03/03/2014 15:31

(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member
 

Merhaba,

Benim tavsiyem içeriye bir WebBlocker Server kurarak durumu test etmeniz olacaktır. Benim anladığım kadarı ile dışarıdaki db ye erişemiyorsunuz.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 03/03/2014 17:18

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
 

Bende konu ile alakalı bir soru sormak istiyorum.
Watchguard webblocker db si olarak kaç farklı ip adresi kullanıyor, içerde web blocker server kurmadık diyelim ve watchguard db sini kullanıyoruz.
- Watchguard web blocker serverlarda sorun olduğunu ve db den sorgu yapamadığı nasıl anlıyoruz.  sorgu yapamadığı için internet erişimini keser mi?
- Karşılaştığınız sorunlarda bu güne kadar hiç watchguard db ye erişim sorunu yaşandı mı?
- İçerde webblocker server kurulumunu tavsiye ediyor musunuz?

 
Gönderildi : 03/03/2014 18:09

(@tugrulzengin)
Gönderiler: 12
Active Member
 

Merhaba,

 Webblocker Server 54 kategori içerirken,Websense Cloud 127 kategori içermektedir.

Websense XTM OS v11.7 ile birlikte gelmektedir.Kategori zenginliğinden dolayı Websense Cloud kullanımı tavsiye edilmektedir.

Default'ta eğer 5 saniye içerisinde Webblocker Server ya da Websense Cloud'a -hangisini kullanıyorsanız- erişemezse,Webblocker üzerinde yasaklı olsun ya da olmasın siteye erişimi engeller.

Bu özelliği Webblecker Configuration-->Advanced sekmesinden değiştirebilirsiniz.Bu seferde Webblocker devre dışı kalmış olacağı için her  siteye erişim imkanı doğmaktadır.

 Eğer siteye erişememenizin nedeni Webblocker Server'a erişememeniz ise bunu hata ekranı olarak browser'da wathguard karşınıza çıkaracaktır."WebBlocker Server Not Available" diye bir hata alacaksınız. 

 

 
Gönderildi : 10/06/2014 21:04

Paylaş: