Haberler

Microsoft Teams Uçtan Uca Şifreleme Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Teams geliştirilmeye devam ediyor. Daha önce Mart ayında uygulamaya ekleneceği söylenen uçtan uca şifreleme özelliği nihayet yayınlanıyor.

Uçtan uca şifreleme ile veri iletme yöntemi, son yıllarda özellikle gizliliğe önem veren kullanıcılar için vazgeçilmez hale geldi. Bu yöntemle göndermek istediğiniz veriler kendi cihazınızda şifreleniyor ve şifreli bir şekilde gönderdiğiniz kullanıcıya iletiliyor.

Microsoft Teams, pandemi döneminde kullanıcı sayısı artan bir uygulama oldu. Bununla birlikte uygulamanın kullanıcı tarafında oluşan istekleri karşılaması bekleniyordu. Microsoft buna uygun olarak uçtan uca şifrelemeyi hayata geçireceklerini Mart ayında açıklamıştı. Şimdi ise uçtan uca şifrelemenin Temmuz ayında kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

Microsoft Teams Uçtan uca şifreleme

Varsayılan olarak devre dışı sunulan özellik, ayarlar kısmında güvenlik sekmesinin altına eklenen End-to-end encrypted calls seçeneğinden aktif hale getirilebiliyor. Bu özellik aktif hale getirildiğinde ses, video, ekran paylaşımı ve sohbet gibi temel özellikler uçtan uca şifreleme yönetimi ile korunmuş olacak.

Son olarak bu özelliğin yalnızca masaüstü ve mobil sürümleri kapsayacağını belirtelim.

Kaynak: mspoweruser.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu