Blog

TP-Link’ e Bilgehan Poyraz’ ın Gözünden Bakın

Bu sefer network ürün ailesi uzun yıllardır Türkiyede bulunan TP-Link ürünlerini inceledim arkadaşlar. TP-Link daha çok ev kullanıcıları tarafından biliniyor. Giriş seviyesi switchler veya ev kullanıcılarının kullandığı modemler olarak. Fakat dünyada durum bu şekilde değil. Birçok ülkede çok farklı ürünleri kullanıcı beğenisine sunan TP-Link artık Türkiyede de kurumsal ürünlerle adından söz ettirecek. Bir teknoloji danışmanı olarak zaruri şekilde sizlerle TP-Link konusunda biraz bilgi paylaşma ihtiyacı duyuyorum.

TP-Link hakkında biraz bilgi paylaşmak gerekirse 1996’da Shenzhen’de kurulmuştur. Ev kullanıcıları için bir çok ürünü mevcuttur. Özellikle network ağ cihazları konusunda ürünler geliştirmekte olan bir mühendislik firmasıdır. TP-Link ürünlerinin tamamında hem yazılım hemde donanım olarak %100 kendi üretmektedir. Çalışan sayısı ise yaklaşık 22 bin kişidir. Pazar paylarında oldukça yüksek satış oranlarına sahip olan TP-Link Hindistanda wireless network ürünlerinde 3ncü sıraya yerleşmiştir. Işte IDC raporu,

Yaşadığımız bu olağan üstü süreç sonrası evden çalışma düzenine geçişimizle birlikte tüm dünyada gerçekleşeceğini düşünüyor TP-Link. Çünkü 2020’de satış rakamları olarak çok üste çıktıklarını söylüyorlar.

Yukardaki görüntüyü incelediğimizde aslınta TP-Link hayatımızdaki her alana ilk dokunan firmalardan biri. Neden bunu söyledim, çünkü bugün nereye gidersek gidelim ilk kapı internet oluyor. İnternete ilk çıkış noktamızda kablosuz ağ ürünleri ve network ürünleri tabiki. İşte bu yüzden TP-Link hayatımıza ilk dokunan üreticilerden biri oluyor. Bugün sizlere network switch  ailesinden JetStream switchlerden bahsedeceğim.

Evet bu bilgilerden sonra gelelim konumuza. Yukarıda belittiğim gibi TP-Link ev kullanıcılarının dışında kurumlara yönelik ürün ürtemekte ama bu ürünler çok bilinmemektedir. Halbuki kurumlara katma değer sağlayacak çok fazla ürünü bulunan TP-Link ile artık daha çok karşılaşacaksınız. Kurumsal ürünleri özellikle hastane, okul ve devlet kurumları için çok ideal. Cloud Yönetimi sunan yerel Access Poinlerle birlikte Switch ailesinde bulunan ürünlerle tüm ihtiyaçlarınıza çözümler mevcut. Kurumsal switch ailesindeki ürünlere JetStream ismini vermişler. Yaklaşık 35 çeşit farklı türde hem layer2 hemde layer3 switchler bulunuyor.

Şimdi inclemenizi rica edeceğim bir link paylaşıyorum. https://www.tp-link.com/tr/business-networking/all-switch/. Ben bu linki ilk açtığımda aşağıya doğru inen ve sayfalarca değişik modellerde ürün gördüm.

Ayrıca sol tarafta bulunan kolay filtreleme ile istediğim ürüne çok kısa sürede ulaştım. Burada bulunan switchler arasında müşterimizin ihtiyacı olan switch’i bulmak yaklaşık 3dk’mı aldı. Ürün detayları ve karşılaştırma seçenekleri ile fiyat/performans kriterlerine en uygun ürünü bulmak çok kolay.

Şimdi sıkı durun bir konuda bilgi vereceğim ve bu bilgi karşısında woow diyeceksiniz. TP-Link donanım ve yazılımının tamamını kendi geliştirdiği ürünlerde 5 yıl garanti veriyor. Ve bu garanti değişim garantisi. Kendi ürünlerine o kadar çok güveniyorlar ki, bir arıza ile karşılaştığınızda ürün hemen değiştirilerek yenisi sağlanıyor. Bugün bir çok üreticide bu olanak bulunmuyor. TP-Link bu kadar ürünü çeşitli ihtiyaçlara göre sunarken şu an en çok ihtiyacımız olan fiyat avantajınıda kurumlara sunuyor.

TP-Link aynı zamanda Teknoloji geliştiren mühendis firma oluşu dolayısıyla yeni geliştirilen tüm teknolojileri çok hızlı şekilde ürünlerine entegre ediyor. Ürün seçimi yaptığımız yukarıdaki linkte bulunan sayfada, dikkatimi çeken diğer detay ise 100Mbit’lik ürünlerin olması idi. İlk önce 100Mbit’mi kaldı diye düşündüm kendi kendime. En düşük port adedi 5 portlu 100Mbit switchler mevcut portföyde. Üstelik POE. Nerelerde kullanılabilir diye incelediğimde kampüs veya hastanelerde printer bağlamak yada katta bulunan yüksek performans gerektirmeyen cihazlar için fiyat anlamında gayet yeterli ürün olarak konumlandırıldığını ve bilhassa istendiğini öğrendim. Ayrıca, CCTV projelerinde fiyat odaklı projelerde avantaj sağlayıp işimizi görecek ürünler olması öne çıkan diğer bir nokta. Örnek olarak bir seneryo paylaşayım, bir hastanede bankoya gelen tek bir kablo ile thinclient’larin, barkod printerlerinin ve diğer cihazların gayet güzel şekilde bağlanması için veya özel amaçlar için üretilmiş bir ürün. Birde 100Mbit bağlantıyı 250 metreye kadar uzattığını öğrendim. İster wireless access point bağlayın ister POE ile çalışan bir thin client, paha biçilmez ürünler. Hala çok fazla taliplisi olduğunuda söylemeliyim. Bakın liste aşağıdaki gibi,

Sizinde bu adresi incelemenizi şiddetle öneriyorum. Mutlaka ilginizi çekecek bir ürün bulacaksınız. Özellikle fiyat avantajı ile ihtiyacınızı ve işinizi hemen halledebileceksiniz. Bu yazımızda sizlere TP-Link’in network switch ailesi ile ilgili detayları paylaşmış olduk. Bir sonraki yazımızda wireless networkler ve ürün ailesi ile ilgili detaylar paylaşmaya çalışacağız.

Unutmayın TP-Link ile kurumunuza mutlaka bir çözüm bulabiliriz. Referans listesi oldukça kalabalık, bilhassa Türkiyedeki referansları gördüğünüzde şaşıracaksınız. Referans listesi istediğinizde mutlaka iletişimde olalım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu