Forum

xtm 510 Policy save...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

xtm 510 Policy save error

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
455 Görüntüleme
(@MustafaGurkut)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Öncelikle bu türde bir site açarak ve buraya ben ve benim gibi bu tür sorunlarla uğraşan kişilere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı sonsuz teşekkürler..


 Okulumuzda kullandığımız Watchguard xtm510 modeli firewall var. Bu firewall'u çok fazla bilgim olmamasına rağmen ben ayarlayıp devreye aldım. Fakat bazı aşamalarda küçük küçük çözemediğim sorunlar yaşıyorum. Kuzey Kıbrıs'ta olduğum için burada bu tür işlemleri profosyonelce  yapabilecek kişileri bulmak gerçekten büyük sıkıntı. O yüzden sizlere aşağıda ekran görüntüleriyle birlikte bir kaç tane cevabının basit olduğunu düşündüğüm sorum olacak.


ilk olarak aşağıdaki ekran görüntüsüne bakacak olursanız.



Burada görüğünüz gibi system manager yazılımını açıp gerekli şifreleri girdikten sonra böyle bir hata alıyorum fakat anlamını bilemiyorum (bulamıyorum) Anladığım lisansla ilgili fakat watchguard'ın web sayfasından gerekli işlemleri yapıp lisansları firewall'ın içersine paste yapmıştım.


2. sorunum ise sanırım biraz daha karışık. Yine aşağıda ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.



Yukardaki ekran görüntüsü ise yeni policy yazıp onu save to firebox'a bastıktan sonra aldığım hata. 10.0.1.1 firewall'ın I.P'si zaten. Ve ben hem konsol programıyla hemde web arayüzünden firewall'ın içerisindeki herşeyi görüp değişebiliyorum. Ama policy'i yazıp tekrar firebox'a atmaya çalıştıgımda yapamıyorum. Sanırım burda bir hata yapıyorum.aklıma takılan ve yanlış yaptığımdan şüphelendiğim şey ise WebBlocker özelliğiyle ilgili http proxy yazdığımda nasıl yapmalıyım. yani bu webblocker'in çalışması için networke ayrıca bir server mı olmalı ? aklım burda karışıyor ve klitleniyorum..


 Iyi çalışmalar


 Mustafa Gürkut


K.K.T.C

 
Gönderildi : 02/11/2011 17:40

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Watchguard sitesinden feature keyinizi tekrar edinerek cihaza yüklermisiniz. Muhtemelen lisans keyinizde bir problem var.

 
Gönderildi : 02/11/2011 20:45

(@MustafaGurkut)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba..


Hüseyin Bey, öncelikle teşekkürler. Fakat söylemiş olduğunuz şeyi zaten daha önceden ben yapmıştım ama siz söylediniz diye yeniden yaptım. aşağıdaki resim belki işinize yarar..


 



 


Bu sorun belki çok önemli değil fakat 2. yazmış olduğum sorun firewall'ın çalışmasında büyük sorun yaratıyor.. zira yeni policy yazıp save edemiyorum.

 
Gönderildi : 03/11/2011 13:06

(@gokhanvarol)
Gönderiler: 76
Estimable Member
 

Mustafa bey merhaba,

     Öncelikli olarak Wsm versiyonunuzun da 11.4.2 olmasına dikkat edin isterseniz problem bundan kaynaklı olabilir.Web blocker çalışması için evet server yada bir pc olması gerekmektedir.Ayrı bir server olmasına ise gerek yoktur log olan server üzerine veritabanını download ederek buradan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 04/11/2011 01:13

(@cemcezik)
Gönderiler: 86
Estimable Member
 

Mustafa Bey Merhaba,

Kullanmış olduğunuz Feature Key de Application Control Mevcut Değil. Öncelikle Feature Key inizi güncellemeniz gerekmektedir.

Question

What do I do if I receive an Invalid Configuration Error when I migrate a v11.0-v11.3.x configuration file to an XTM device?

j_id0__j_id6__j_id7__j_id222__j_id224__0__j_id225__j_id226 = window.onload; window.onload=function() { if (j_id0__j_id6__j_id7__j_id222__j_id224__0__j_id225__j_id226!= null) j_id0__j_id6__j_id7__j_id222__j_id224__0__j_id225__j_id226();};

Answer

Applies to Fireware XTM OS v11.4.x
Running on WatchGuard XTM Devices


Description

When you migrate a configuration file from a Firebox X e-Series device running Fireware XTM OS v11.0-v11.3.x to a Fireware XTM device running v11.4.x and try to save the the configuration file, you can receive this internal error:

Error communicating with Firebox

INTERNAL_ERROR: The configuration is invalid, missing appliction action object.

This error can occur when you open the v11.0-v11.3.x configuration file in Policy Manager v11.4.x, if Policy Manager fails to create the Global Application Control action. [61022]

Workaround

To resolve this error:

  1. Open the e-Series v11.0-v11.3.x configuration file with Policy Manager v11.4.x.
  2. Select Setup > Feature Keys and remove the e-Series feature key.
  3. Click Import to add the new XTM feature key.
  4. Save the e-Series configuration file to the XTM device.

    Policy Manager recognizes that the XTM device is running v11.4.x and asks you to upgrade the configuration file to v11.4.x.

  5. Select YES.

    The configuration file upgrade succeeds, but the file does not save to the device, and you receive the message: INTERNAL_ERROR The configuration file is invalid, missing application action object.

  6. Select File > Save > Save as file, and save the configuration as a file to your computer.
  7. Close Policy Manager.
  8. Start Policy Manager v11.4.x and open the configuration file.

    The Global Application Control action is added to the configuration file.

  9. Save the configuration file to the XTM device.

 

 Daha sonra kullanmış olduğunuz System Manager versionunun XTM üzerinde yüklü olan fireware ile aynı olmasına dikkat edin. Bu şekilde sorununuz giderilmiş olacaktır.

 iyi  akşamlar...

 
Gönderildi : 04/11/2011 03:14

(@MustafaGurkut)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba


Dediğinizi yapıp "System Manager" yazılımını firebox ile aynı sürüme yükseltince almış olduğum hataların ikiside giderildi.. Ilginiz ve cevaplarınız için teşekkürler..


Iyi çalışmalar..


Mustafa GÜRKUT


K.K.T.C

 
Gönderildi : 11/11/2011 18:18

Paylaş: