Forum

xtm 510 ve exchange...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

xtm 510 ve exchange server yayın

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
412 Görüntüleme
(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamalar,

Şirketimizde xtm 510 kullanıyoruz. Exchanger Server 2010 kurdum watchguard dan mailin alış verişi yapması için hangi kuralları uygulamam gerekir.

teşekkür ederim

 
Gönderildi : 29/09/2011 14:20

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Merhabalar,


Exchange sunucunuzun eposta alış verişi için içeriden dışarı ve dışarıdan içeri 25. porta izinli olması gerekir; ancak bazı durumlarda 587 vb. alternatif portlar da kullanılabilmekte.


I. Adım
"Edit>Add Policy>Proxies>" adımından sonra "SMTP-proxy" kuralını ekleyebilirsiniz. Açılan pencerede "From" kısmına sunucunuzun IP adresini girmeniz gerekir. Eğer sunucunuz bir "Alies" içerisinde tanımlıysa From kısmına seçenekler arasındaki tanımlı alies bularak ekleme yapınız. Direkt IP girmek için "Add Other>Host IP" adımıyla IP'nizi From kısmına ekleyebilirsiniz. "To" kısmına ise "Any-External" seçeneğini girmeniz yeterli olacaktır. Eğer birden fazla internet hattınız varsa, "Policy Based Routing" özelliği aktif gelecektir. Bu durumda trafiğinizi istediğiniz internet hattı üzerinden çıkartmanız mümkündür.


II. Adım
Dışarıdan içeri kural oluşturmak için de yukarıdaki adımları izlemeniz gerekir. Burada sadece "From" kısmında "Any-External", "To" kısmında ise bir SNAT oluşturup kullanmanız gerekir. Bunun için, "Add>Add SNAT" adımıyla öncelikle bir SNAT profili oluşturun ve bu profili From kısmına ekleyin. Dilediğinizde bu profili kullanabilirsiniz.


Eğer 25. port dışında tüm bu işlemleri 587. vb. portlar için uygulamak isterseniz. "Edit>Add Policy>Custom" seçeneğiyle kendinize özel bir port oluşturarak, yukarıdaki özellikleri uygulayın.


Eğer konuyla ilgili daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, www.watchguard.tk adresinden teknik destek kaydı oluşturabilirsiniz.


Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 29/09/2011 15:47

(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

hocam teşekkürler ,


yalnız 2. adımı tam anlayamadım.

 
Gönderildi : 29/09/2011 16:51

(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member

Paylaş: