Haberler

Verileriniz Dark Webe Düştü Mü? ImmuniWeb ile Öğrenin

Bilindiği üzere günümüzde bir şirketin başarılı olması için sadece işini iyi yapması gerekmiyor. Ne kadar kâr edilse de yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle bütün birikimin çalınması ve silinmesi büyük bir tehlike. Özellikle veri hırsızlığı vakalarından sonra fidye istenmesi de birçok firmayı zor durumda bırakan siber suçlardan biri.

ImmuniWeb firması, bu tarz saldırıları erkenden tespit ve önlem için yeni bir aygıt geliştirdi. Bu aygıt Dark Web pazarlarını, hacking forumlarını, Pastebin ve Github gibi kaynakları gezerek verilerinizin internete ne kadar sızdırıldığını size bildiriyor. Basit bir tarama yapmak için ise domain adınızı girmeniz yeterli.

Peki durum ne kadar kötü? Resmi verilere göre bu hafta içinde LiveJournal’dan 26 milyon kişinin verileri çalındı ve 35 dolar gibi ucuz bir fiyata satıldı. 2019 yılı içinde Risk Based Security tarafından 7098 güvenlik ihlali tespit edildi. Bunun sonucunda 15.1 milyar veri çalındığı raporlandı. Fortune 500 listesindeki şirketlerden 21 milyon login bilgisi çalındı ve Dark Web pazarlarında satıldı.

ImmuniWeb yetkililerinin söylediğine göre, yapay zekâ sayesinde sahte ve kopya veri kayıtlarının tespiti, silinmesi ve böylece güvenlik raporları yazılıp önlemler alınması mümkün.

ImmuniWeb bunlara ek olarak yaptığı basın açıklamasında, geliştirdikleri aygıtın çeşitli siber suçlar hakkında teknik detaylar verebildiğini de belirtti. Bunlardan bazıları:

·         Phishing kampanyaları

·         Domain squatting

·         Ticari marka ihlali

·         Sahte sosyal medya hesapları

Bu taramalar sonucunda, Yahoo müşterilerine saldırmak için 131 phishing kampanyası yürütüldüğü ve cybersquatting yöntemiyle 1000’den fazla domain kullanılarak zararlı yazılımların kitlelere bulaştırıldığı ortaya çıkıyor.

ImmuniWeb ile zararlı sitelere yönlendiren hyperlinklerin güvenli bir şekilde tespiti ve incelenmesi de mümkün. Hatta her seferinde ekran görüntüsü alarak, linke tıklamadan güvenlik uzmanlarının konuyla ilgilenmesi de yenilikçi özelliklerden biri.

Bu aygıtı denemek isteyen okuyucularımız https://www.immuniweb.com/radar/ adresi üzerinden domainlerini girerek arama yapabilirler.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu