Forum

watchguard log dosy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

watchguard log dosyaları

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
367 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

watchguard log server-data ların olduğu yerin boyutu her gecen dun artıyor disk de yer sıkıntısı olabilir. buradan neleri silebilirim

 
Gönderildi : 07/06/2011 12:18

(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member
 

Kenan Bey selamlar,

 Normalde database e ne kadar yer ayırdınız ? Bu boyutu düşürerek silebilirsiniz. Ayrıca diskten yer kazanmak için arşiv edilmiş raporlardan silebilirsiniz. Son olarak aylık ne kadar log ürettiğinizi belirleyebilirsiniz ona göre bir politika belirlemeniz daha rahat olacaktır. 

WatchGuard verdiğiniz database boyutunun %96 sına ulaştığında eski logları silmeye başlar. Dikkat edilmesi gereken husus bu database boyutunun diskten büyük olmamasıdır.

 İyi günler dilerim. 

 
Gönderildi : 07/06/2011 14:01

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Merhabalar...


Erdal Bey'e ek olarak, mevcuttaki logları düzenledikten sonra, sonraki süreçte hangi logları alınması gerektiğini de gözden geçirmeniz gerekir. Proxy policyler üzerinde (Örn. HTTP-Proxy de Request Methods, Header Fields, Authorization, Header Fields vb.) ihtiyaçlarınızın dışındaki logların alınmasını iptal edebilirsiniz. 5651 sayılı yasa nedeniyle "DHCP Lease Activity" silmemeye dikkat edin. 


İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 07/06/2011 16:36

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

WatchGuard  database boyutunun nekadar verildiğini nereden kontrol edebilirim ve hangi dosyaları silicem , uzantıları nelerdir


saygılar

 
Gönderildi : 08/06/2011 02:28

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Log Server'un kurulu olduğunu makinada, WatchGuard Server Center uygulaması yer almaktadır. Bu uygulamayı çalıştırdığınızda, WG'nin kurulu olduğu servisleri göreceksiniz. Bu servislerden "Log Server" u seçerek, ilk sekmedeki "Server Settings" altında yer alan "Database Size" alanında maksimum veritabanı boyutunu görebilirsiniz.


Mevcut logları tamamen silmek yerine, "Database Maintenance" sekmesinden log server veritabanın yedeğini alararak, daha sonra ihtiyaç duymanız durumunda kullanabilirsiniz. Daha önceden alınan logları da, WatchGuard Server Center uygulamasının kurulu olduğu dizinin altındaki "LogServer" klasörü altında bulabilirsiniz. Tabi bu dizinler, varsayılan durumda geçerlidir. Bu uygulama kurulurken farklı dizinler seçilmiş olabilir.


Sorununuz devam etmesi durumunda, www.watchguard.tk adresinden teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.

 
Gönderildi : 08/06/2011 02:53

Paylaş: