Forum

WatchGuard üze...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WatchGuard üzerinde Facebook yasaklama

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
590 Görüntüleme
(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Cihaz üzerinde Facebook yasaklanması için WebBlocker dan Personel & Daiting yasaklaması yapıldı ama hala clientlar çıkıyor, traffic monitorden izlediğimde belirtilen Web Blocker Rule üzerinden çıkıyor ama yine de Facebook açılıyor.


Farklı bir ayar var mıdır?


yardımcı olur musunuz?

 
Gönderildi : 07/03/2011 19:40

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

WatchGuard Application Kontrolleri ile yasaklanıyor fakat

https://www.facebook.com yazınca site yine geliyor.

 
Gönderildi : 08/03/2011 02:28

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Selamlar,


HTTP kuralı için oluşturduğunuz application profilini HTTPS kuralınız için de tanımlarsanız, sorun oluşmaz. Aynı durum "Proxy Action" profilleri için de geçerli. Eğer bu profil içerisinde web blocker ile filtrelemeler yapıldıysa, kullanıcılar HTTPS üzerinden filtrelemelere takılmadan çıkış yapabilirler. 


İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 08/03/2011 12:33

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Bence Facebook a girebilsinler ama bahçe ve tavuk işleriyle uğraşamasınlar oyun oynayamasınlar face üzerinde.

 
Gönderildi : 10/03/2011 02:46

(@ErginUZUNDURUKAN)
Gönderiler: 89
Estimable Member
 

Harun bey merhaba

Şirketimizde xtm x550e model watchguard var.  İnternet erişimlerine sınırlama getirdim Üç adet adsl modemim var bunlardan birisini sadece yönetim kuruluna diğerlerinide çalışanlara ayırdım. Yönetim kurulu internete full çıkış yapıyor diğerleri kısıtlı. Şimdi webblok kısmında proxy ayarlarından yani girilmesi gereken internet adreslerini yazdım ve yazdığım sitelere giriş yapılabiliyor. Ama bunun dışında kullanıcılarım hem hotmail mail adreslerine bakabilsinler hemde msn kullanabilsinler istiyorum. Ama ayarları yaptıktan sonra msn ve hotmail çalışmadı bir şekilde hotmail sayfasına girdim bir kullanıcıdan ama bu sefer görüntüde eksik var yani sanki resimleri veya java ile çalışan kısımları çıkmıyor. Mns ve hotmail sistemine kısıtlı kullanıcılar  hangi ayarı veya kuralı koymam lazım ki erişimleri olsun. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/10/2011 04:09

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Engin Bey,


www.watchguard.tk üzerinden oluşturduğunuz teknik destek kaydı bana ulaştırıldı. Konuyu çözümledikten sonra, sonuçlarını burada paylaşalım.


İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 01/10/2011 12:16

(@ErginUZUNDURUKAN)
Gönderiler: 89
Estimable Member
 

Harun bey msn için tekrar Custom: 1863 (TCP), 1863 (UDP)”oluşturdum.  Http ve https proxy kurallarını tekrar oluşturdum. Herikisinde de webblocker kısmında yer alan category kısmında işaretli kutucuklarıda kaldırdırm ve sadece WebBlocker exception kısmından girebilecekleri web sayfalarınıtanımladım ve allow yetkisi verdim. Buna rağmen msn uygulaması çalışmadı hizmetdurumunu tıkladığımda msn de yani g.msn.com adresinde erişemiyor diye webarayüzünde  uyaru çıktı bende msn ye ait bakabildiğim ne kadar ip adresvarsa WebBlocker exception kısmından tanımları yaptım. Şuan msn bu ayardansonra çaılştı.Ama msn üzerinden mail kutucuğuna tıkladığımda sayfayı açıyor amaeksik görüntü geliyor ekrana hatta content types kısmındaki tüm uygulamalarıekledim yinede sayfa eksik geliyor,java.comsitesinin sayfası açılabiliyor ben java uygulamasındandır diye onlarıda aktifettim.

 

 
Gönderildi : 02/10/2011 19:10

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Bilgi: 


WebBlocker servisinin sağlıklı çalışmaması, "HTTPS" tarafında "Enable deep inspection of HTTPS content" etkin olması, TCP/UDP portlarının tamamen açık olmasını sağlayan kuralların etkin olması vb. parametreler nedeniyle sorunlar yaşandığını tespit ettik. Birebir görüşmeler neticesinde cihaz üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak, kullanıcının sorunlarını giderilmiş oldu.

 
Gönderildi : 04/10/2011 20:19

Paylaş: