Forum

WatchGuard üze...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WatchGuard üzerinde Site yayınlama

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 WatchGuard X2 series

11.4 versiyon

şirket içi çalışan bir web sitem var Watchguard üzerinde nasıl siteyi publish edebilirim.

Yardımcı olabilir misiniz?

 
Gönderildi : 05/03/2011 00:40

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Selamlar,

Yapılacak işlem oldukça basit, Policy Manager kısmında yeni bir HTTP kuralı ekleyerek from kısmına Any-External seçeceksiniz to kısmına NAT ekleyerek içerdeki sunucunuza yönlendirme yapacaksınız.

http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2011/02/12/watchguard-utm-zerinde-statik-nat.aspx bu makalede Statik NAT bölümü sizin uygulayacağınız bölümdür, port olarak http ve ssl site yayını olacaksa https portlarını Statik Nat yapmalısınız.

 
Gönderildi : 05/03/2011 12:41

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Merhabalar,


Edit>Add Policy adımını izleyerek "Proxies" klasörü altından kuralınızı oluşturabilirsiniz. Böylece dış ortamdan gelen trafiği kontrol etme imkanınız olacaktır. "Packets Filters" altından seçeceğiniz HTTP'de ise sadece IPS kontrolü yapabilirsiniz (v11.4 için).


Web sayfalarınızı yayınlayabilmeniz için ek olarak DNS kurulı da oluşturmanız lazım. Bu kural için de yukarıdaki işlemleri yapmanız yeterli olacaktır.


Ek olarak, sunucunuzda yerel ip yerine statik ip kullanıyorsanız nat yapmanıza gerek yoktur. Bu durumda "to" kısmına Add>Add Other adımından choose type kısmını "Host IP" seçerek statik ip adresinizi value kısmına girebilirsiniz.


From  kısmını ise ihtiyacınıza göre şekillendirmeniz gerekir. Örn. birden fazla internet kullanıyorsanız ve bu internetler UTM'nin farklı Interface'lerinde yer alıyorsa, From kısmından bu Interface'i seçmeniz gerekir.


Ürününüz hakkında daha detaylı bilgi almak içn www.watchguard.tk adresini ziyaret edebilirsiniz.


İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 05/03/2011 14:27

Paylaş: