Forum

WatchGuard çog...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WatchGuard çogu siteyi neden +18 sayıyor

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
448 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar Bu gün kurulan  WatchGuard ürününü test ediyorum, sadece +18 kısıtlaması olan şu an kullandığım bilgisayarımda bir çok siteyi engelledeğini görüyorum. Siteye girmek istediğimde aldığım uyarı altta, Bu neden kaynaklanıyor.?


Request denied by WatchGuard HTTP proxy.


Reason: one or more categories denied helper='WBYonetim' details='Uncategorized'



Method: GET
Host: www.bilgisayar112.com
Path: /

 
Gönderildi : 08/10/2010 00:54

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


bu siteye girememe sebebiniz ilgili web sitesinin WG web Filter servisleri tarafından her hangibir kategori içinde olmamasından kaynaklıdır. Sizler kuralı oluştururken uncategorized bölümünü yasaklı yaptığınızdan kanaklanmatadır.


Uncategorized bölümü nedir açıklamasını yapmamız gerekirse, ben bu gün bir web sitesi yayınladım. Ama içeriğini kimse bilmiyor. İçerik hakkında bir bilgi olmadığı için Uncategorized bölümü altında bilinmeyen web sitesi olarak yer alıyor. Kuralımız yasaksa bu siteler engellenecektir. Sağlıklı-normal bir sayfa olsa bile.


İlerleyen zamanlarda WG güvenlik takımı bu sitenin hangi amaç için hizmet ettiğini tespit edecek ve ilgili kategori altına yerleştirecektir. Bu kategorilere bağlı olarak hangi kuralları oluşturduysak bu eylem işleyecektir..

 
Gönderildi : 08/10/2010 02:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sagolun Fatih bey, pekala ben bunu nasıl kaldırabilirim, Kullanıcılara mail ile gelen linkler vs açamıyorlar. WG bunları tespit etmesi epey uzun sürer.

 
Gönderildi : 08/10/2010 14:13

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ok kaldırdım, sorun düzeldi,


 İyi Akşamlar

 
Gönderildi : 08/10/2010 22:11

Paylaş: