Haberler

Huawei’de Ekonomik Kriz ve Kemer Sıkma Politikası Başlıyor

Huawei CEO’su Ren Zhengfei Dünya’yı saran ekonomik krizin şirketi etkilediğini açıkladı. Çin kaynaklı Yucai ve NetEase’deki raporlar , Ren’in Huawei’nin büyüme yerine, nakit akışına ve kara öncelik verme çağrısı yaptığı bir mektup gönderdiğini iddia etti. Ren, küresel ekonomiyi 2023’ten 2025’e kadar çok zorlu yılların beklendiği, hayatta kalmaya odaklanmanın gerekli olacağı bir dönemle girileceğini belirtti. CEO, bu durumu COVID sonrası ekonomik komplikasyonlar, savaş ve ABD yaptırımlarının birleşimine bağlıyor.

Ren, Huawei’nin başarısızlık riski yüksek karmaşık projeleri durdurmasını, verimliliği artırmak için şirketin kendi bulutunu kullanmasını, elektrikli arabalar gibi ürünlerde Ar-Ge’yi azaltmasını ve kar elde etme olasılığı çok az olan işletmeleri kapatmasını istiyor. Bazı denizaşırı pazarlardan çekilmeyi veya küçülmeyi ve personelin ülkelerine geri gönderilmesini öngörüyor.

Müşteri hizmetlerine öncelik verilecek

Şirket ayrıca, Ren’in fırsatlar sunmaya devam edeceğine inandığı bir pazar olan BT altyapısına da odaklanacak. CEO son olarak “İleriye dönük olarak, müşterilerimiz ve ortaklarımız için değer yaratmaya devam etmek ve kalite gelişimini güvence altına almak için dijitalleşme ve karbondan arındırma trendlerinden yararlanacağız” dedi.

Kaynak: theregister.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu